Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Realshit

Yep dit is de realshit... Pech, het lot? of opzet?

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites. Omdat ik de beroerdste niet ben heb ik ze netjes voor je geselecteerd:

Update

Polen herdenkt vliegramp.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

'Stomme zak'

dacht ik nadat ik hoorde van crash van het vliegtuig van de Poolse president Lech Kaczynski nabij het Russische Smolensk.

Aan boord van het toestel, een Tupolev TU-154, bevonden zich 96 inzittenden, onder wie ook de vrouw van Kaczynski, de gouverneur van de nationale bank van Polen, Slawomir Skrzypek. Door de ramp is ook de top van de strijdkrachten van Polen om het leven gekomen, onder wie de chef-staf, generaal Franciszek Gagor. Dat blijkt uit de lijst met inzittenden die door de Poolse regering is vrijgegeven. Andere Poolse topcommandanten die de crash met de Tupolev niet hebben overleefd, zijn generaal Tadeusz Buk, het hoofd van de landmacht, luchtmachtcommandant Andrzej Blasik, commandant Wojciech Potasinki van de speciale eenheden en viceadmiraal Andrzej Karweta van de marine...


Foto van een deel van het verongelukte vligtuig.

De dood van Kaczynski en andere hoogwaardigheidsbekleders is een onvoorstelbare tragedie aldus de voormalige president Lech Walesa. 'Jezus, heilige Maria, het is een onvoorstelbare tragedie, een onvoorstelbare ramp', huilde hij, nadat hij van het ongeluk had gehoord. Behalve het presidentieel paar en de gouverneur van de centrale bank zijn ook de plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken, de chef van de generale staf, de plaatsvervangend voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en verscheidene andere parlementariërs omgekomen...

"Jeszcze Polska nie zginela,
Kiedy my zyjemy.
Co nam obca przemoc wziela,
Szabla odbierzemy.
Marsz, marsz, Dabrowski,
Z ziemi wloskiej do Polski.
Za twoim przewodem ,
Zlaczym sie z narodem.
Przejdziem Wisle, przejdziem Warte,
Bedziem Polakami.
Dal nam przyklad Bonaparte,
Jak zwyciezac mamy.
Marsz, marsz...
Jak Czarniecki do Poznania
Po szwedzkim zaborze,
Dla ojczyzny ratowania
Wrócim sie przez morze.
Marsz, marsz...
Juz tam ojciec do swej Basi
Mówi zaplakany
Sluchaj jeno, pono nasi
Bija w tarabany.
Marsz, marsz..."

Tering Lech, kon je het niet laten? Moest je nu echt zo nodig met je bek voluit in de krant? Je weet wel zo'n mediageile foto van de president arm in arm met vrouwlief halverwege de vliegtuigtrap terwijl talrijke Poolse prominenten achter hen de trap afdalen op weg om één van Polen's grootste trauma's, Katyn , te herdenken.

Even voor de kijkbuislezertjes die niet weten waar ik het over heb: het bos van Katyn ligt in Rusland vlak bij het gelijknamige dorp. In 1940 lagen de grenzen tussen beide landen ietsje anders en lag het bos niet zo ver van Polen. Daar werd het hoofd van de romp van de Poolse natie gescheiden omdat duizenden Polen behorende tot de elite en de intelligentsia die na de tweede oorlog kundig genoeg zouden zijn het land onafhankelijk van de Sovjet Unie te leiden door de Russische NKVD werden vermoord.

Omdat dit jaar de Russische Orthodoxe kerk en de Poolse katholieken op precies dezelfde dagen het Paasfeest vieren was dit jaar een schitterende gelegenheid deze trieste gebeurtenis gezamenlijk te herdenken en beide landen dichter tot elkaar te laten komen. De Polen hebben gezien hun gedeelde geschiedenis niet zo veel op met die Ruskies. En dus was op 7 april premier Poetin als eerste Russische leider met de Poolse premier Tusk aanwezig bij de herdenking van Katyn en werd de hele rimram live op bijna alle Poolse televisiekanalen uitgezonden...

Daar weet ik alles van want ik heb de hele ceremonie op de Poolse televisie, in Polen, gevolgd. Er hing op dat moment een buzz in de lucht... het was zo'n belangrijk moment!


Afbeelding van het 'nu Polen' logo (in het Pools)

Shit Lech, er waren zovelen die zoveel hoop op je hadden gevestigd!

Oké toegegeven, je was niet bij iedereen even populair maar wist wel een aantal belangrijke (Poolse) idealen hoog te houden, en dat kon de gemiddelde Pool wel waarderen!

En niet alleen Polen stellen vraagtekens bij de multicultirele invloed van de EU. Of bij het Europeesche Verdrag dat geen grondwet mocht heten. Ook niet Polen zijn voor een hardere aanpak van de criminaliteit desnoods door (her)invoering van de doodstraf en vóór het respecteren van de normen en waarden van de westerse cultuur...

Ik weet dat ik voor mijn beurt spreek, het officieel onderzoek is op het moment dat ik dit schijf nog maar nauwelijks begonnen. Maar toch, wat ik me afvraag Lech is waarom je niets hebt geleerd van die zomer in 2008 toen je op weg was naar Georgië. Je weet het vast nog wel, omdat de piloot het te gevaarlijk vond om daar te landen landde deze in een buurland en verweet je hem later doodleuk dat hij weigerde een bevel uit te voeren...

Op televisie zie ik nu allerlei staatshoofden zichzelf verdringen om te melden hoe integer je wel niet was, maar zeg eens eerlijk Lech… was jij het die zoveel belangrijke Poolse kopstukken in één en hetzelfde vliegtuig plaats liet nemen?

Was jij het die met alle geweld op hetzelfde vliegveld wilde landen net zoals die journalisten voor je?

Hoeveel denk je Lech, heeft Polen door jouw mediageilheid nu verloren?Update:

Op zondag 11 april zijn de slachtoffers van de ramp herdacht. In heel het land waren twee minuten lang kerkklokken en de sirene's van ondermeer de burgerbescherming, politie en brandweer te horen. Heel het openbare leven viel stil toen automobilisten hun auto's stopten en uitstapten. Fietsers stapten af en voetgangers bleven roerloos op één plek staan.

Update2 (16042010):

Fok it Lech (Kaczynski), hier had ik echt helemaal geen zin, je weet wel dat gezeik over waar je begraven gaat worden…Ik zat al met een lekker biertje op het balkon van het weer te genieten toen ik hoorde van mijn Poolse familie die zo'n beetje door het dak ging toen zij vernamen dat jij… en de vrouw in Krakow, je weet wel - in de nationale crypte van de Wawelburcht waar alle Poolse koningen en helden begraven liggen - zouden worden bijgezet. Het International Space Station was er niets bij zo hoog als dat zij gingen!

Want laten we eerlijk zijn Lech, je was een heel aardige president maar geen koning en zeker geen held … toch? Ik wil echt niet ouderwets, laten we zeggen op z'n Dutch, zuinig lopen doen of het je domweg niet gunnen. Maar laten we realistisch zijn, je hebt meer weg van zo'n fokker die op een bepaalde vlucht verzoekt om een (meer) coöperatieve piloot… Je weet wel zo'n naïeveling die denkt dat zijn carrière van jou afhankelijk is. Die bereid is risico's te nemen om jou op tijd af te kunnen leveren, zo'n ouderwetse… held. Tja had je nu echt niet bedacht dat als hij onder druk van jou een fout zou maken dat jij daarvan de consequenties zou ondergaan?

Echt niet om lullig te doen Lech maar ik zou je echt nog eens op televisie willen aanhoren. Zo in levende lijve, je was namelijk best wel bedreven in jezelf profileren… En zou het dan niet een aardig gebaar zijn als jij als president verzocht om een fatsoenlijk begrafenis van jou en vrouwlief ergens op de Powazki begraafplaats in Warschau?

Shit Lech, Polen rouwt echt niet alleen om jou...

Update3 (18042010):

Gelukkig lijkt deze tragedie toch nog iets te hebben opgeleverd, de Pools/Russische betrekkingen lijken nu beter dan ooit te voren...

Naar boven