Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

No Shit...

Niet alles is shit...
Oké toegegeven in het leven van een notoire zeikerd zijn dergelijke momenten zeldzaam, maar er is ook nog wat te vieren. Jawel!

Na een paar weken

van vriezen op een manier die wij Hollanders al jaren niet meer gewend zijn begint de wereld langzaam weer op te warmen. Wat nou Global warming? Net aan een week geleden lag hier en daar nog wat sneeuw in de sloten op het opgevroren ijs.

Nu de temperatuur na weken van shit eindelijk weer eens ietsje pietsje omhoog gaat en de kalender ook al aangaf dat de donkere maanden voorbij waren besloten mijn lief en ik in gestrekte draf op de bolgewassen in het tuincentrum af te reizen. Gewoon om wat geuren en kleuren van het komende voorjaar op te kunnen snuiven, je kent het wel...

Bolgewassen zijn 'easy target'... oftewel makkelijke shit. Bolgewassen zijn namelijk gewassen die bij het minste en geringste zonnestraaltje meteen met de blaadjes omhoog gaan staan! Dus, even snel met de supermarkt kar langs de verschillende stands en voordat je het weet zit deze vol met hyacinten, narcissen, krokussen en blauwe en witte druifjes. Nog even snel een schaal erbij zoeken en zodra we thuis aangekomen waren was het.. plantten maar...

Foto van een schaal gevuld met hyacinten, krokussen, narcissen en blauwe en witte druifjes op dag 1. Foto van een schaal gevuld met hyacinten, krokussen, narcissen en blauwe en witte druifjes op dag 2. Foto van een schaal gevuld met hyacinten, krokussen, narcissen en blauwe en witte druifjes op dag 3.

Tja en daar staat het de eerste dag, maar wat te staan.. Als eerste stond er zo'n paarse hyacint, je weet wel zo'n streber, met zijn hele en houwen te showen en te geuren. En het kan natuurlijk toeval zijn, maar toch, na het water geven de tweede dag meende ik al wat kleur te zien bij zo'n blauwe druif.

Foto van een schaal gevuld met hyacinten, krokussen, narcissen en blauwe en witte druifjes op dag 4. Foto van een schaal gevuld met hyacinten, krokussen, narcissen en blauwe en witte druifjes op dag 5. Foto van een schaal gevuld met hyacinten, krokussen, narcissen en blauwe en witte druifjes op dag 6.

Toen was natuurlijk het hek van de dam.. Natuurlijk moest de tweede hyacint, zo'n roze dude - je weet wel - acte de presencé geven. Shit, je kunt gewoon niet even je ogen sluiten of de volgende dag staat zo'n blauwe druif te seinen dat ie z'n kop gaat laten zien.. En als die blauwe d'er zijn dan kunnen die witte daar natuurlijk niet voor onder doen! Het gevolg is een bijna bewelmende geur die alle hoeken en gaten van de kamer vult.

Foto van een schaal gevuld met hyacinten, krokussen, narcissen en blauwe en witte druifjes op dag 7. Foto van een schaal gevuld met hyacinten, krokussen, narcissen en blauwe en witte druifjes op dag 8.

En dan volgen die gele rakkers, die narcissen, en de krokussen op de voet...

Naar boven