Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Fun

Toegegeven, het komt op deze stek misschien te weinig voor... Maar er bestaan, ook in het leven van een notoire zeikerd, leuke dingen:

De mensen van 'voorbij', zij blijven met ons leven, in liefde, in verhalen, die wij zo graag herhalen, in bloemengeuren, in een lied dat opklinkt uit verdriet, onbekend. Wat betekent een naam? Wat we een roos noemen zou even zoet geuren als we het anders zouden noemen.
William Shakespeare

Verwijzingen

Vorige *kuch* artikeltjes over dit onderwerp.

Ik heb het

echt geprobeerd maar uitstellen is denk ik niet langer verantwoord. Ik kan er echt niet meer langer omheen draaien en ik moet het maar gewoon toegeven:.. de tabaksplantjes van Joop van de Geuzenpartij staan er veel beter bij dan die van mij. Tering, ik ben definitief de sjaak.

Al eerder was er zo'n wijsneus die via mijn contactpagina zo terloops informeerde naar de plantjes. Zo in de trant van of ze nog wat deden en met, je weet wel, zo'n ondertoontje van 'het zal mij benieuwen'. Oké toegegeven ik heb inderdaad ietsepietsie de boot afgehouden, was ik misschien niet al te scheutig met nieuws... hield ik het onder de pet. Maar ja, je blijft toch hoop houden hé? Het zijn tenslotte toch je tabaksplantjes...

Nu zou je natuurlijk direct de hele situatie aan tekort schietende 'skills' kunnen wijten. Maar ja, dat is direct weer zo'n (guur) rechts uitgangspunt. Dát moeten we niet willen met z'n allen! Nee, dan houd ik het liever het op 'tegenslag'. Het zat gewoon even niet mee! En tja dat kan de beste overkomen toch?

Even alle gekheid op een stokje, tot nu toe is het weer waardeloos gebleken. Zo was het tot veel te ver in het voorjaar veel te koud en heb ik een deel van de plantjes, zoals ondermeer mijn geraniums, veel langer binnen moeten houden. De eerste zaai tabaksplantjes heb ik wekenlang iedere ochtend naar buiten gezet om ze s'avonds weer naar binnen te halen. En dat gaat natuurlijk net zolang goed totdat je het een keertje vergeet. Het was immers al een stuk warmer. De volgende ochtend echter blijkt dat er juist uitgerekend die nacht sprake was van een lichte nachtvorst. Dag tabaksplantjes! En die niet alleen, ook mijn blauwe druif verloor die nacht bijna alle uitlopers! Doffe ellende dus...

Foto van de drie potten met de kleine tabaksplantjes.

Maar ja wat doe je dan als echte amateur balkonhovenier? Opnieuw beginnen, je houdt een pep-talk voor de overlevenden en begint aan een tweede zaai! Toch? En dit keer zal je het niet meer gebeuren, ik bedoel overvallen worden door nachtvorst. Kan eigenlijk ook niet meer natuurlijk want het is op dat moment Juni. Maar goed, het bekt zo lekker hé? Dat "schouders eronder!". En dus plaats je vol enthousiasme iedere dag de ontkiemende zaadjes in het zonnetje. Moet wel want vaak is het zo bewolkt dat het op het balkon vies nat blijft en sommige plantjes zelfs bijna beginnen te rotten. Totdat het echt zomers wordt en de zon haar kracht kan tonen... dan verbranden je tere tabaksplantjes...

Ja lekker Eli, weer knap gedaan man!

Gelukkig waren er een paar plantjes nog niet helemaal bruin geworden en kon ik deze door ze op een lichte maar niet zonnige plek te zetten toch weer een beetje op de been ehhhh.. wortel krijgen. En zodra ze het weer een beetje deden heb ik ze meteen in de potten die ik speciaal voor dat doel apart had gehouden geplant. Dus, hoppa, grond erin, gaatje steken, tabaksplantje erin, gaatje dichtstampen, water eroverheen, klaar!

Vandaag staan de plantjes een dag of drie. Een paar lutsers hebben toch de hoop nog opgegeven, maar de rest houdt moedig stand. Voor hen begint de 'rat-race' pas echt. Want uiteindelijk wil ik maar één plant per pot overhouden. In de beschrijving die bij de zaadjes zat en uit de ervaringen van Joop blijkt dat het behoorlijk grote planten worden. Op de stek van Joop staat een foto uit begin Juli met planten van al 40 cm hoog! En nou niet meteen gaan lopen zemelen dat ik die lengte met mijn armzalige plantjes nooit ga halen, want dat weet je nooit. Toch?

Goed om eventuele notoire zeikerds die mijn tuinierders skill's in twijfel trekken de mond te snoeren heb ik vandaag een paar fotootjes van de verschillende plantjes op mijn balkon gemaakt. En het is alsof de duvel ermee speelt, uitgerekend op dat moment begon de regen weer met bakken uit de lucht te vallen! Terwijl het kort ervoor en nu, op het moment dat ik dit stukje *kuch* schrijf, het zonnetje straalt. Sterker, het begint weer bloedheet te worden.

 Foto van een zonnebloem met een bij erin  Foto van de met bloemen gevulde bloempot  Foto van bloembak met ondermeer diep rode Franse geraniums  Foto van de driejarige rode geranium.  Foto van de tweejarige roze geranium.

De geraniums zijn op dit moment net uitgebloeid en beginnen aan hun derde ronde dit jaar! De schade aan de blauwe druif is aanzienlijk alhoewel dit niet echt uit de foto blijkt.

Foto van witte en rode bloemen in de bloempot  Foto van met bloemen gevulde bloembak  Foto van hangende Vlijtige Liesjes.  Foto van bloembak met ondermeer paarse Franse geraniums  Foto van de blauwe druif.

Ik moet nog wel wennen aan die Chinees. De foto's die ie maakt zijn erg mooi maar de bediening....

Naar boven