Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Vaute shit

Een kleffe kliek knoeiers, kladders en verlakkers bepalen de sfeer in dit land. Voor politieke medestanders geldt: we hebben het goed met elkaar, we bedoelen het goed met elkaar en gaan niet teveel kritiek op elkaar hebben, want iedereen doet toch z´n best?

De tegenstander wacht demagogie, feitenverdraaiing, demonisering en uiteindelijk vervolging.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Heb jij

dit nu ook? Het nieuwe jaar is net aan koud begonnen en ik heb net goed en wel de oliebollensmaak met de laatste fles champagne weggespoeld of ik kan wéér naar de slijterij. Want man, man, man, wat voor een baggersmaak ik van al dat gezeik nu weer in m'n bakkes krijg…

Eén student schrijft een afstudeerscriptie over het (vermeende) fascistische gehalte van de PVV en haar leider en je moet die internets als reactie hierop in de verschillende fora en op weblogs eens los zien gaan. Voor alswel tegenstanders slaan mekaar zowat de hersens in en wagonladingen vol spreekwoordelijke lijken worden uit de fascistische kast gereden. Is er geen gezemel over het door de beoordelaars van de scriptie gegeven cijfer dan wel weer over de houdbaarheid van de stelling. Namelijk dat de PVV, in een gelaagd model dat aan de criteria die gesteld worden aan het fascisme, zich in de eerste fase zou bevinden.

Nu zul je mij niet horen klagen over het stukkie van die knul. Ik heb het gelezen en vond het wel aardig maar eerlijk gezegd kan ik er niet zo veel mee. Is het een tien waard zoals nogal wat luitjes betwisten? Weet ik veel, ik ben geen leraar. Ik lees als licht-dyslectische techneut voornamelijk technische manuals en kan beamen dat dit stuk inderdaad lekker weg leest. Dus wat dat betreft een 8,9 of een 10…, als waardering. Wat zou het? Als we het over de inhoud hebben kan ik stellen van Rob Riemen wel wat te hebben gelezen en ook van de kritiek op hem trouwens. Maar Paxton kende ik helemaal niet. Hierop moest ik dus echt even goegelen. En dat er over de definitie die de term fascisme samenvat gediscussieerd kan worden, nou dat had die knul - als ik de scriptie goed gelezen heb - zelf ook al aangegeven. Hij is volgens zijn m.o op een bepaald (redeneer)punt uitgekomen. Nou, en daar hoéven we het niet mee eens te zijn…er zijn immers meerdere definities. Weet je nog? Toch worden er weer lekker ouderwets allerlei enge kwalificaties aan zowel de naam van die knul als aan blonde Geert verbonden. Tering, daar lusten de honden toch geen brood van!

Foto van een drietal cultuurverrijkers met een demonstratiebord waarop staat 'Kill Geert'

En het gaat maar door… allerlei lui waarvan je denkt dat ze beter zouden moeten weten. Omdat ze geleerd zijn, zo beletterd en belezen. Omdat ze 'Drs' voor hun naam mogen zetten of zoveel beter kunnen schrijven dan ik dat ooit zal kunnen maar die maar blijven doorgaan met hakken. Hakken op die knul en hakken op de PVV. En dat terwijl er door de PVV of haar aanhangers toch geen politieke tegenstander in elkaar worden geramd. En ook hoor ik niemand roepen dat we allemaal een bruin hemd aan moeten. Of laarzen met rare noppen in de zool. Of worden we nu met zijn allen verplicht Fitna te gaan bekijken? Nee hoor… ook niet.

JA, de PVV is kritisch ten aanzien van de massamigratie en de aanwezigheid van onaangepaste niet-westerse allochtonen in ons land. Nou, en dat zijn volgens mij meer mensen dan alleen PVV stemmers. Want welke politica haalde ook al weer, zo gepast, haar kinderen van een 'zwarte school' en plaatste voor het beëindigen van haar carrière nog nét even, wederom wel zo gepast, een kleine kanttekening bij het dragen van een hoofddoekje? Enne… wie vond dat taal en dan in het bijzonder de Nederlandse taal wel zo gepast en zo snel mogelijk door allochtonen machtig moest worden gemaakt? En dat we op Nederlandse straten, wel zo gepast, gewoon Nederlands moesten (kunnen) spreken?

Kijk…, twee voorbeeldjes van mensen, die lid zijn van een héééél fatsoenlijke Nederlandse politieke partij. En zeg eens eerlijk, zijn dit nu echt zulke ongepaste meningen? Liggen deze meningen nu echt zo ver af van die 'verderfelijke' PVV? Want man, je wordt toch gewoon doodmoe van dat oeverloze gezeur, gezeik en gezanik van kleine kinderen in de zandbak. Volgens de één zal Nederland nooit en te nimmer fascistisch worden en zijn we dit ook nooit geworden domweg omdat het niet in onze volksaard zit om bruine hemden aan te trekken, of achter laarzen aan te lopen. En volgens anderen is dit land het al sinds Anton Mussert en de NSB! Sterker, er zijn er die stellen dat als Wilders een fascist is én als de PVV op de één of andere manier als fascistisch geclassificeerd zou kunnen worden dit iets zou veranderen aan de verhouding tussen de overheid en de burger. Ja, dan zou het fascisme in Nederland aan de macht zijn! En waarom zouden de burgers hiertegen dan niet openlijk en massaal in 'verzet' moeten en mogen komen…?

Afbeelding van dé fascist

Getver, daar gaan we weer. Het verhaal is altijd hetzelfde, net zoals de reactie: de politieke tegenstander wacht demagogie, feitenverdraaiing, demonisering en vervolging. Wellicht in de hoop dat als dit allemaal niet helpt deze uiteindelijk wel door een, 'verzetstrijder', gewoon omdat die hem als gevaar voor de samenleving ziet, wel zo gepast en vakkundig door het hoofd zal worden geschoten… Toch?

Nou ik vind deze hele discussie crap. Het is namelijk precies zoals minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken zegt, over het bij een bezoek aan de belangrijkste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten door de vrouwelijke leden van het koninklijk huis dragen van een abaya en een hoofddoek: "In een kathedraal bedek je je armen, in de synagoge je hoofd! Als je ergens naar toe gaat, dan houd je aan de normen die daar gelden, Dat is volkomen gepast."

Inderdaad… zo is het! Dit geldt immers, natuurlijk wel met 'behoud van culturele indentiteit', ook voor al die cultuurvreemden die zich zo succesvol in Nederland integreren... Toch Uri?

En daarom was het, als je het mij vraagt, beter geweest als Trix de moskee niet had bezocht. Of wel maar dan zonder abaya of hoofddoek. En NEE, dat had dan helemaal niets met een gebrek aan respect te maken gehad en was ook volkomen gepast geweest. Dat kon immers in 1963 ook. Gewoon omdat we niet allemaal hetzelfde denken en niet hetzelfde zijn.

Net zoals het volkomen gepast zou zijn geweest dat minister Rosenthal de destijds vanwege de aanval op de Britse ambassade teruggeroepen Nederlandse Ambassadeur niet naar Iran had laten terugkeren…

Toch?

En natuurlijk dragen de Koninklijke heren op staatsbezoek bij de Papoea's, volkomen gepast, ook een peniskoker... Toch?

En verbaasd het niemand dat op het gala ter ere van het huwelijk van Juliana en Bernhard de gasten maar wat graag, uit respect, de rechterarm hieven, en het Horst Wessellied zongen! Dat was namelijk op dat moment volkomen gepast!

Nawoord

Natuurlijk heet minister Uri Rosenthal met zijn uitspraak dat je je aanpast aan de geldende zeden en gewoontes helemaal gelijk. Het is alleen zo jammer dat hij nu pas deze uitspraak doet. Na dertig jaar multiculturele verloedering en een beklemmende politieke correctheid waarin iedere cultuurvreemde iets over Nederland mocht zeggen behalve de autochtone Nederlander. Dat Trix deze autochtoon meerdere malen in de kou liet staan heeft velen van hen doen besluiten dat zij nu ook wel zonder koninklijk huis kunnen. Ik bedoel, hoeveel hints moet je nog hebben als ze met een auto op je stoet inrijden of proberen je onder de voet te laten lopen… toch? Aanpassen dus of opkrassen Trix. Met je hele familie , niet goedschiks dan maar kwaadschiks.

Naar boven