Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

Het internet staat bol van het nieuws dat de neo-nazi webstek dailystormer.com door webhost GoDaddy uit de lucht is gehaald. Dit nadat deze The Daily Stormer wegens schending van haar 'servicevoorwaarden' de wacht had aangezegd. Een, gezien de reputatie van GoDaddy waarvan een groot deel van de inkomsten afkomstig is van diensten die de anonimiteit van gebruikers waarborgt, nogal hypocriete opstelling vind ik zelf. Zeker als je kijkt naar wat deze club nog meer aan ranzigheid host. Zo worden websites die zich schuldig maken aan radicaal links gedachten goed en sites die oproepen tot het bedreigen van andersdenkenden of het zelfs in brand steken van bijvoorbeeld blanke Politieagenten doorgaans geen duimbreed in de weg gelegd. Aan de andere kant maar goed ook natuurlijk, want het is helemaal niet de taak van een webhoster of Internet Service Provider om voor gebruikers van hun diensten te gaan bepalen wat die wel of juist niet mogen publiceren/lezen. Waar ik echter wel een smerige smaak van in mijn bakkus krijg, zo net onder de amandeltjes, is dat diezelfde GoDaddy als het gaat om tegengaan van cybercriminaliteit of het faciliteren hiervan aanzienlijk minder deze zelfde 'servicevoorwaarden' hanteert, zo weet ik uit ervaring. Een kwestie van dubbele moraal dus, als je het mij vraagt.

Hypocriet

Pogingen van The Daily Stormer tot nu toe om via andere webhosters weer online te geraken mislukte en naar verluidt heeft de webstek zich nu ergens in de diepe krochten van het zogenaamde dark web verscholen. Ook wordt, natuurlijk zou ik bijna zeggen, Rusland als mogelijk nieuwe thuisbasis geopperd! Want waar zouden we zijn zonder meneer Putin!

Wie The Daily Stormer en andere websites met kritische uitingen al wat langer volgt weet dat het argument van GoDaddy de grootste onzin is. Afbeelding met hierop de waarschuwing dat onze gedachten onder politiecontrole staan. En dat deze actie er één is uit een reeks die als doel heeft regulering van en controle op uitingen gedaan op het internet door de nieuwe wereldorde. Denk maar aan de sleepwet in Nederland, de antilink wet in de EU, het mogelijke verbod op VPN's in Rusland en het gedoe rondom TOR in o.m. de USA.

Dit hele gezeik over regulering en controle begon pas echt op stoom te komen na het onderonsje tussen creep Zuckerberg en Frau Merkel waarna onwelvallige anti-immigratie sentimenten die links en rechts op allerlei online podia in Duitsland werden geventileerd de kop in werden gedrukt. Facebook werd als voorbeeld al snel gevolgd door Twitter, die zo'n beetje overal in Europe aan de Politie adresgegevens doorgaf van lieden die zich ietwat al te kritisch over bepaalde groepen die door de elite als verrijking van het avondland worden gezien uitlieten. Meest recent nog kwam Youtube in het nieuws omdat deze Alt-Right aanhangers advertentie inkomsten ontzegde en in een groot aantal gevallen zelfs tot verwijdering van content overging. Niks dus schending van 'servicevoorwaarden'... maar doodgewoon controle over de infrastructuur! De Romeinen deden het, de communisten, NAZI's... en nu 'Europeesche Democraten'!

Voor wie voor het eerst hoort van The Daily Stormer moet weten dat dit niet de enige actie tegen deze webstek is. De uitbater, Andrew Anglin, zijn familie en in het bijzonder zijn moeder waren al eerder het doelwit. Huurders van een pand van haar werden door de pers, door 'vredelievende' Social Justice Warriors en door Black-Life Matters sympathisanten lastig gevallen en zelfs bedreigd. Zelf werd zij door bange zakenrelaties geboycot en het leven bijna onmogelijk gemaakt. Het toppunt was wel de eis van de Anti-Defamation League om het pand tegen een spotprijs te verkopen en de opbrengsten hiervan aan diezelfde ADL over te maken! Ordinaire afpersing als je het mij vraagt maar ja, het ene fascisme is natuurlijk het andere niet zo vond de met name linkse pers en zodoende kon dit allemaal heel gewoon in alle openheid plaatsvinden.

Censuur!

Ik ben er niet zo van, van dat verbieden en monddood maken. Het riekt mij te veel naar fascisme van welke soort en kleur dan ook. Naar inquisitie, ook al rellen dergelijke types om het hardst dat ze dat juist niet zijn. De daarbij aangerichte schade deert hen niet, want het is immers geen fascisme als zij het doen!

Verbieden is na het belachelijk maken van "Je hais vos idées, mais je me ferai tuer pour que vous ayez le droit de les exprimer."
Voltaire
afwijkende meningen en ideeën, het kleineren en bespotten van aanhangers en het bedreigen, de laatste stap naar ondergronds gaan. Unerwünschte kritik wordt zodoende gesmoord maar verdwijnen doet het natuurlijk nooit. Dat doet het verbranden of verbieden van boeken ook niet. Sterker, door dit soort acties zullen ideeën en meningen juist worden versterkt. Ook die waar we om welke reden dan ook niet zo happig op zijn. Ik ben er dus voor dat iedereen maar lekker moet kunnen zeggen en schrijven wat ie denkt of vindt. Zo weten we van iedereen wat ie, in de ogen van een ander, waard is. Daarbij, zo is mijn overtuiging, is het ook de enige manier om de waarheid recht te doen. Of het nu gaat over NGO's die op illegale wijze in de Middenlandse Zee zogenaamde 'migranten' redden. Nederlandse soldaten die tijdens Politionele acties in Indonesië misdaden begingen. Of om zogenaamde 'vredelievende' Black-life matters demonstranten die oproepen tot het verbranden van blanke Politieagenten. Laat iedereen maar weten wat jij ervan vindt!

Zolang er geen wettelijke basis (ook al discutabel!) is om uitingen te verbieden mag niemand uitmaken wat wel of wat juist niet acceptabel is. Zeker bedrijven niet! Wees dus geen nuttige idioot van hen die ons tegen elkander uitspelen met als uiteindelijke doel ons allemaal te kunnen controleren. Want dat zijn de echte fascisten!

Alleen door erover te berichtten kan de waarheid, hoe verwrongen of onsmakelijk deze dan ook mag zijn, worden gehoord. Ook als dit betekent dat een overleden vrouw een dikke trut die profiteerde van de samenleving wordt genoemd. De waarheid is immers van geen ene kant mooi...

Update

IT bedrijf Network Solutions gaat ook even politiek correct doen en blokkeert plots stormfront.org, internet's oudste website voor witte superioriteit in de Verenigde Staten.

Update 18 augustus 2017

De Electronic Frontier Foundation, een belangrijke non-profit organisatie die helemaal gaat voor de bescherming van burgerrechten in de digitale wereld heeft haar afkeuring over het monddood maken van The Dail Stormer ge-uit:Protecting free speech is not something we do because we agree with all of the speech that gets protected. We do it because we believe that no one - not the government and not private commercial enterprises - should decide who gets to speak and who doesn't.

PRECIES!!!

Update 19 augustus 2017

De Stormer heeft een alternatief domein en doet een boekje open over creep Matthew Prince van Cloudflare die ondanks beloften uiteindelijk toch ging voor de correctheid van het rode kapitalisme. Het bedrijf Cloudflare levert een dienst die websites tegen zogenaamde DDos aanvallen beschermt.

Afbeelding die in het Engels stelt: no question, no freedom, no liberty

Update 20 augustus 2017

Het alternatieve .lol internet-domein van The Daily Stormer is uit de lucht. Stormer gaat verder op Gab en via TOR

Naar boven