Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Coronavirus

De allernieuwste 'crisis' dicteert volgens een journalist dat we niet te kritisch moeten zijn over wat onze regering hierover zegt. Dat we ons niet teveel moeten afvragen of dit allemaal wel klopt en dat we niet te veel moeten debatteren over te de nemen maatregelen. Teveel vragen is namelijk misplaatst...

Foto uit de film Brazil met hierop het secretariaat van het ministerie van informatie

Nee, wat we nu nodig hebben is de rijen sluiten, dus niet gaan lopen zemelen over het sluiten van de grens, asielstop, gelieg, gedraai, ongelijk van premier Rutte. Ook is het niet gepast hardop te vragen of sluiting van het parlement (iets dat ternauwernood door een kleine meerderheid kon worden voorkomen!) wel aan de orde is... We verkeren immers in totalen krieg met Baudet, Wilders, Trump, Nanninga, racisme, het Corona virus...

Het spijt me beste vrinden er zit niet meer in, en tot de volgende verkiezingen dom volk... dat wil zeggen, zolang je nog kunt kiezen. Immers, jullie krijgen dát, wat je verdient!

O Nederland, let op u saeck...
Adrianus Valerius (1575 - 27 januari 1625)

Comedia?Van mij mag je deze bananenmonarchie die de bek vol heeft van 'de rechtsstaat' inpakken en bij het grof vuil zetten.

Niks geen waarborging van eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer (Art. 10:1). En zeker niet van artikeltje 11 (Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam). Als het de Freislers uitkomt stellen ze gewoon een nieuw (nood)wetje in... rangeren ze het referendum de laan uit. En wordt de gekozen burgemeester uitgezwaaid. Weet dat 'de rechtsstaat' slechts zoveel waard als dat wij bereid zijn ervoor te geven...


14-10-2020:

Politicus Biggus Dickus

Terwijl studenten en voetbal liefhebbers door de politiek genadeloos als asocialen die het Corona virus verspreiden worden weggezet blijkt dat de gemaakte 'Corona regels afspraken' door bepaalde politici anders (mogen!) worden geïnterpreteerd!..

- Blijkt dat het RIVM de cijfers van Corona besmettingen en doden maar blijft optrekken 'corrigeren'. Dat hun cijfers die ondermeer afkomstig zijn van de GGD, de clubjes club er na máánden nog steeds niet in is geslaagd om fatsoenlijk te kunnen testen, domweg niet kloppen. En dat diezelfde GGD zelfs reeds afgenomen Corona tests kwijt is geraakt!..

- Blijkt dat mondkapjes tijdens de schaarste begin dit jaar niet hielpen en nu gedurende de tweede Corona golf, terwijl de winkels met onverkochte voorraden vol liggen,.. weer wel!..

Afbeelding van grafiek die aangeeft dat multicultureel paradijs Nederland eerste staat op ranglijst Corona besmettingen!

- Blijkt dat het kabinet eind juli, begin augustus, naliet om structureel lokaal of regionaal in te grijpen bij het overschrijden van kritieke signaalwaarden. Dat was toen honderden jongeren van 'buitenlandse origine' op Nederlandse stranden samenkwamen om schijt te hebben aan de 1,5 meter maatregel. Velen van hen doodleuk 'op vakantie in die heimat' gingen. En menig 'trouwstoet', 'cultureel feest' of 'lokale markt' op grove schaal de Corona regels negeerden (en feestvierders niet werden beboet). Maar dat hierover berichten 'racistisch' is!..

- Blijkt dat niet-Westerse allochtonen, ondanks een statistische aanwezigheid in dit land van rond de 9%, op (Corona) Intensive Care Units ruimschoots de meerderheid vormen en zodoende voor verdere verdringing van zorg verantwoordelijk zijn.

- Blijkt dat de zorg wederom wegens een tekort aan bedden en handjes aan het bed basiszorg moet gaan afschalen. Maar dat er wel tientallen miljarden naar het buitenland gaan terwijl Nederlandse zorgverleners er geen cent bij krijgen en Nederlanders voorlopig hun behandeling op hun buik kunnen schrijven!

Blijkt dat Nederland na alle kritiek op de Zweedse aanpak, kritiek op hydroxychloroquine (dat dan weer wel en dan weer niet effectief zou zijn), kritiek op Remdesivir. Met haar tot 'World Mayor' genomineerde BLM burgemeester Halsema en voorstel van de Politiebond tot een alcoholverbod, met besmettingscijfers, die wel tot twee maal hoger zijn dan in de Verenigde Staten alwaar die (racistische!!!) president Trump het allemaal zo beroerd aanpakt,... gigantisch voor lul joker staat!!!

11-09-2020:

HA HA H A kwasi rechtsstaat...

Afbeelding van een tweet van Forum van Democratie die zich opwindt over het niet vervolgen van griezel AkwasiNet als je denkt dat het in bananenrepubliek 'Nederland' niet gekker kan... blijkt dat de rechtsstaat, inderdaad zoals Geert Wilders tweet, definitief failliet is.

Staat een Nederlandsche politicus voor een 'minder minder' uitspraak 6 jaar voor het hekje, komt een halve buitenlandse subsidieslurpende 'beeldkunstenaar' die note bene er ook nog trots op is van Afrikaanse slavenvangers en handelaren af te stammen na een onderzoekje er met een 'foei' vanaf omdat ie zijn uitspraak gedaan op 1 juni op De Dam in Amsterdam, de Coronaregels negerend en gesteund door de 'burgemeester' van Amsterdam, 'terug trekt'. Als zoethoudertje wordt door het Openbaar Ministerie aangegeven dat oude tweets nog zullen worden 'onderzocht'...

Ja, ja... geheel Coronaproof, 'inclusief' en multicultureel verantwoord zeker?..

Ik dacht écht eerst dat het aan mij lag: dat ik ten onrechte dacht dat de rechtsstaat beetje bij beetje wordt afgebroken. Maar NEE hoor, ik ben er nu zeker van dat voor iedereen in dit land, niet blank of behorende tot de elite, de wet anders wordt uitgelegd!.. Bewijzen zijn er zat!

02-09-2020:

Cabaret!

Na maanden het Nederlandsche volk voor van alles en nog wat uitgemaakt te hebben blijkt dat de balkonscène tijdens het huwelijk van clown Grapperhaus niet het enige moment was dat, nota bene de door hem zelf, opgelegde Corona 'afspraken', door niemand van de aanwezigen werd nagekomen. Welnee,.. volgens fotograaf Ferry de Kok stonden Grap en zijn gasten de hele tijd veel te dicht bij elkaar. Ze stonden elkaar op de schouders te slaan en handjes te geven, aldus De Kok. En alsof er he-le-maal geen sprake van Corona was omhelsde Grap zelfs zijn bejaarde schoonmoeder!

Man man man...

Niet dat het er toe doet, want ondanks onbegrip voor het overtreden van de coronaregels op zijn bruiloft, krijgt justitieminister Grapperhaus het voordeel van de twijfel. Net als antifa huppelkuttruus Halsema voor hem. En het koddige duo Rutte en de Groot... het liegende RIVM...

Terwijl middels de invoering van de Corona noodwet de onteigening van de grondrechten van de Nederlandsche burger door gaat, telt in de tussentijd de wet niet ( en anders passen we em gewoon aan!) voor elitaire volksmenners en leugenaars.

Nóg even volhouden, hoor! We denken rond de parlementsverkiezingen van 2021 een vaccin te hebben...

20-08-2020:

Fascisten!

Doorgesnoven systeemhoeren slaan in Den Haag uit het niets er op los.

Dit durven ze natuurlijk alleen bij autochtonen die vreedzaam staan te demonstreren: een kopstuk uit het protest, op z'n Colombiaans een busje intrekken, in elkaar rammen, en tot informant chanteren.

K'zag die lafbekken dit tijdens de rellen door cultureel onaanpasbaren in de Haagse Schilderswijk of in Utrecht niet doen... Maar ja, dat zijn natuurlijk 'People Of Color'!!! En hoorde ik nu goed volksverrader Rutte later op het NOS journaal zeggen dat dit gedrag 'onacceptabel' was... Inderdaad... je hebt he-le-maal gelijk. En jij, en jouw soort, gaan hiervoor betalen. Reken maar!

10-08-2020:

Fok Youtube!

Schermafdruk met hierop de vraag waarom Covid meningen van Bill Gates op YouTube wel mogen maar die van artsen niet...

05-08-2020:

Schermafdruk met weer een leugen van het RIVM.

Kenmerk van de arogantie van de macht is dat zij het wel weten en dat jij daar dus niet over moet gaan lopen zemelen. Zo ook Maurice de Hond... Hij heeft al heel lang geleden melding gemaakt van de besmettelijkheid door de lucht van het Wuhan Coronavirus. En net zoals alle anderen die de officiële mening niet deelden voor hem werd ook hij eerst genegeerd, toen belachelijk gemaakt, en uiteindelijk gedemoniseerd.

En dan is wat eerder vanuit het systeem werd beweerd niet tegenstrijdig maar ronduit volksverlakkerij...

01-08-2020:

Je verwacht ut nie, hé?

Dat het verhaal over Foto van een schermafdruk waarin wordt gesteld dat er genoeg verschillende Corona medicijnen zijn. de bestrijding van het Wuhan virus Corona virus toch anders was dan werd gedacht. Of eigenlijk ook weer niet want er zijn er genoeg, inclusief ondergetekende, die vanaf het begin van deze 'crisis' hebben gezegd dat er van alles niet klopt aan dat J.T. van Dissel de Jonge Rutte Osterhaus EU geleuter, is natuurlijk nepnieuws... Omdat je de 'crisis'niet (voldoende) serieus neemt...

We hebben allemaal gezien hoe de afgelopen maanden allerlei schorremorrie, nota bene tot burgemeesters aan toe, vol op het 'weg met de blanke' orgel ging. Wat normale mensen op een fikse bekeuring kwam te staan konden Black Lives Lies Matters relschoppers in verschillende Nederlandse steden ongestraft. En als klap op de vuurpijl kozen de Nederlandse landverraders Politie in plaats van te handhaven, net als in WW2, partij! Tja en omdat de Nederlandse media ook al niet te vertrouwen zijn vraag ik me af in hoeverre de Nederlandsche rechtspraak dat dan wel is...

Wordt het niet eens tijd dat wij Nederlanders de regie terug gaan nemen. Ik ben benieuwd waar straks dit volk op gaat stemmen tijdens de volgende verkiezingen. Onthou dat 'het volk krijgt wat het verdient...

30-07-2020:

"Politiek..."

Er zijn steeds meer mensen die zich afvragen waarom onze volksvertegenwoordigers er maar niet in slagen een goed verhaal over Corona af te geven. De aloude 'mondkapjes discussie' overheerst het nieuws waardoor de vraag waarom we in vredesnaam met normaal leven moeten wachten op een vaccin. En, reeds bestaande (virusonderdrukkende) medicijnen niet gebruikt mogen worden terwijl gloednieuwe door Big Farma met veel hoempapa worden gelanceerd...

Gelukkig ben ik niet de enige die het opvalt hoe systeemlakeien het nieuws beinvloeden en andersoortige geluiden de mond snoert.

Het gaat uiteindelijk alleen nog maar over de politiek..

01-07-2020:

"Donorwet"

Er zijn mensen die er geen probleem mee hebben dat als je geen bezwaar aantekent, je au-to-matisch orgaandonor bent. Zij zeggen dat ze het probleem niet zien

Meen je dit nu werkelijk?

Natuurlijk, de keuze is de jouwe. Maar wat ik me afvraag is, stel dat een orgaan van jou...die smerige klootzak van een buurman die je familie al tien-tallen jaren het leven tot een vleesgeworden hel maakt, zou kunnen redden. Zou je dit dan toelaten? Louter en alleen omdat een of andere vage wet, waar je nooit mee hebt ingestemd,.. dit verplicht? Ik niet, kom op zeg! Laat em rotten! Wie de fok is eigenlijk de eigenaar van je eigen lichaam?

Wie moet jij toestemming geven om er iets wel, of juist niet,... mee te kunnen doen?

Nou klootviool,... met deze wet JIJ dus niet! Dus rennen maar kutjesvolk! Je bent niets meer dan een horige, een lijfeigene waarover de staat beslist... run run run... artikel 11 van de Nederlandsche grondwet achterhaalt je wel! Allemaal dankzij Pia Dijkstra. Van,.. jawel:... D66!
Ik moet bij dit soort '15 minuts of fame' systeemhoeren altijd denken aan Freisler , goegel het maar eens... of aan Els Borst, nog zo'n zeug (die precies gekregen heeft wat ze verdient).

Btw: bellen met een advocaat doet wonderen - uitstellen maakt transplantie onzeker - dus duurt het langer - en dus minder succesvol. In ieder geval behoort de familie te weten WIE de ontvanger is! Is dit niet jouw soort?.. dan NIET doen! Voordat je het weet steun je vanuit je goedheid de multiculturaliteit! Oppassen dus!

Als jij geen toestemming hebt gegeven kan NIEMAND aanspraak maken op (delen van) jouw lichaam!

PUNT!

01-06-2020:

Misdadig machtsmisbruik

Terwijl in het Vondelpark burgers a-socialenFoto een Corona aanwijzing dat oproept om veilig en SOCIAAL te winkelen wegens overtreden van de 1,5 meter regel worden beboet en op een strafblad worden getrakteerd. De middenstand in heel Nederland op straffe van duizenden euro's boete met de meetlat in de hand hun terrasjes aan het inrichten zijn. En nadat oudjes maandenlang zijn geïsoleerd, opgesloten, aan hun lot zijn overgelaten beschermd, nabestaanden hun geliefden niet mochten begraven. Op de Dam helden die hebben gevochten voor onze vrijheid niet 75 jaar vrijheid mochten vieren stelt een deugzeug de 'burgemeester' van Amsterdam doodleuk haar eigen Corona regels op.

Halsema, die bij de demonstratie tegen racistisch Politiegeweld (notabene in de USA!) op de Dam aanwezig was, zei voor de camera van de regionale omroep AT5 dat ze begrijpt dat 1,5 meter afstand niet altijd in acht genomen wordt. De demonstratievrijheid is een heel groot goed...Bovendien, zo vervolgde de deugzeug burgemeester, is de demonstratie té belangrijk en zijn mensen zelf verantwoordelijk...

Ja,... ja...

Cumque diligentissime perscrutantes, invenerint falsum testem dixisse contra fratrem suum mendacium, reddent ei sicut fratri suo facere cogitavit, et auferes malum de medio tui: ut audientes ceteri timorem habeant, et nequaquam talia audeant facere. Non misereberis ejus, sed animam pro anima, oculum pro oculo, dentem pro dente, manum pro manu, pedem pro pede exiges.
Deuteronomium 19:18-21 - Biblia Sacra Vulga

Kauw daar maar op,.. ZEUG.

23-05-2020:

Serenity

Het is eerder voorspeld, en de laatste keer dat het officieel aan de orde kwam liet deze bij velen een walgelijke smaak, zo net onder de plek waar vroeghur de amandeltjes zaten, na: Foto van een Reaver uit de film Serenity

while ignorance, corruption and the self-serving search for personal power explains some of the behaviour of the Eurabian elites, it cannot explain the behaviour of ALL those thousands of people who have been involved in these networks. Some of them must have convinced themselves that what they were doing was for a just cause, if for no other reason schreef Anders Behring Breivik op blz 207 van zijn compendium.

In the science fiction movie Serenity, the two great superpowers, the United States and China, have merged into the Alliance, which has moved humanity to a new star system. On the little-known planet Miranda, a gas called Pax was added to the air processors. It was intended to calm the population, weed out aggression. It worked. The people stopped fighting. They also stopped doing everything else, including breeding and physical self-preservation.

Vergezocht?.. Sci-fiction?.. complot geneuzel...

Kan best zijn, weet dan wel dat nooit eerder in de vaderlandsche geschiedenis, de Nederlandsche grondwet zo schandalig door (notabene) Nederlandsche landverraders volksverraders 'politici' is verkracht...

En wie had dit ooit kunnen denken? vraagt het domme kutvolk je me?..

Laat ik antwoorden met: Het vaderland is waard, niet meer en niet minder, dan wat wij ervan maken: het is zoveel waard als wij ervoor over hebben...

Nu jij weer...

18-05-2020:

Kwaadaardig?..

Volgens een onderzoek uitgevoerd door RTL lijkt het erop dat mondkapjes, zoals de consument deze vandaag de dag kan kopen, wel degelijk in staat zijn (een behoorlijke) bescherming te bieden tegen Corona. En dan ook nog eens meer dan een paar schamele procentjes als waar lutserclub het RIVM het over had... Man, man man, is dit nu 'wetenschappelijke' imcompetentie of pure kwaadaardigheid ?

Belangrijker nog... wat gaan we hiertegen doen?

14-05-2020:

Aansprakelijk!!!

Als ook jij geen slachtoffer wilt worden van dé coronamaatregelen en de 'spoedwet' waarin je van jouw privacy, jouw lichamelijke onaantastbaarheid, jouw huisrecht, jouw vrijheidsrecht en je inkomsten wordt beroofd. En er niet over piekert om volksverraders politici je fundamentele grondrechten en mensenrechten te laten ontnemen....

Bezoek dan de webstek van de Nationale Bond Overheidszaken (NBO). En stel communistisch tuig als Mark Rutte, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel persoonlijk aansprakelijk!

12-05-2020:

Big Pharma rulezzz...

Het is te gek voor woorden dat het gebruik van allerlei drugs in dit land wordt 'gedoogd' maar dat medicijnen die mensen kunnen helpen effectief zijn verboden! Argument bij het toestaan van soft en zelfs hard-drugs is dat mensen zelf moeten kunnen kiezen hoe zij hun leven willen leiden. Op welke manier en met welke hulpmiddelen. Zelfbeschikkingsrecht heet dit zo mooi...

Van Hydroxychloroquine (HCQ) is tijdens deze Corona 'crisis' gebleken dat wereldwijd de voorbeelden van succesvolle toepassing zich opstapelen. Helaas mag in Nederland door Trump haters, zelfs niet op verzoek van patiënten, dit middel worden toegepast. Met als gevolg dat ondermeer in woon- en zorg-centra erg veel sterfte onder COVID-19 patiënten is. Deze weigering is een grove schending van het zelfbeschikkingsrecht! Zozeer dat je jezelf moet afvragen wie van de dames en heren landverraders politici aandelen in het proces dat tot een vaccin moet komen heeft...

Ofschoon ik persoonlijk aan andere 'oplossingen' denk, sluit ik mij toch van harte aan bij de petitie die is gestart door de webstek zelfzorgcovid19. Immers, niet geschoten is altijd mis...

06-05-2020:

Here we go!!!

Twitter tweet waarop de aanbesteding van drones voor de Politie worden bevestigd.

05-05-2020:

75 Jaar vrijheid...

Is het niet ironisch dat op de vijfenzeventigste verjaardag van 'onze' bevrijding mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven. We onze oudjes niet mogen bezoeken, dat we anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden en meer dan drie als illegale samenscholing zal worden beboet. Dat er gewerkt wordt aan techniek om je langere tijd te kunnen volgen en we straks, na deze 'crisis', wellicht alleen nog mogen reizen als je kunt bewijzen geen gevaar voor anderen te zijn (vaccinatie).

Ik heb in mijn leven nooit onvrijheid ervaren en weet dus eigenlijk niet precies hoe ik deze vreemde tijd waarin we nu leven moet noemen. Mijn Poolse familie noemt het: staat van beleg...

04-05-2020:

Overwinning???

Op het moment dat je zo'n beetje alles in uberkneuter en lutserland wel denkt te hebben mee gemaakt weet een uberclown als Grappenhaus je toch nog met een uitspraak aan de zuurstof te dwingen.

Het opsluiten en isoleren van oudjes, het uitdelen van boetes wegens 'overtredingen' van ongrondwettelijke maatregelen, het confisceren van mondkapjes noemt Grap een overwinning op nazi-ideologie! Immers, de democratische samenleving heeft hier zelf voor gekozen uit medemenselijkheid, solidariteit en compassie met kwetsbare mensen, en met alle ruimte voor verschillen van mening.

Werkelijk?

Eerst werd door jullie tuig politici in Den Haag gelogen dat we met z'n allen 'afspraken' hadden gemaakt die het Coronavirus tegen moest gaan houden. En nu liegen jullie dat wij als democratische samenleving zelf voor de door jullie afgekondigde Coronamaatregelen hebben gekozen?

Wanneer dan?..

Weet je, Grap,... in welk land in 1932 de bevolking ook 'ergens' voor gekozen zou hebben?

01-05-2020:

Правда

Mainstream media druk in de weer tegen 'nepnieuws'... we moeten alleen waarde hechten aan 'officieel' uitgegeven nieuws, volgens een RTL 4 Boulevard clown 'wetenschapsjournalist'. Dus hebben we het maar niet over de, ondanks leugens uitspraken van dropveter premier Rutte dat er voldoende van is, aanhoudende tekorten van beschermingsmiddelen in zorgtehuizen.

28-04-2020:

Business as usual

Terwijl de instroom van illegalen asielzoekers gelukzoekers dobbernegers migranten gewoon doorgaat is de politie druk met het opsporen van illegale... mondkapjes... deden ze tijdens WW2 ook,.. illegalen opsporen.

27-04-2020:

Opgesloten oudjes

In the darkest times
Darkest fears are heard
And from the safest places
Come the bravest words
Some make a quiet life
To keep this
Scared old world at bay
The dogs are howling on the street outside
So they close the curtains, hope they go away
And it's pressure from all sides
Coming down around our ears
Stuck in this room without a door
Scratched away at the walls for years
All we've got to show is the dust on the floor
And here it comes, a new dark age
I catch your eyes
Before they fall to the ground
We're running out of time, breath and steam
We're running down
They're burning witches
Up on punishment hill
Dying proof in the power of autority
To exact it's will
And we've broken our fingers
Broken our faith
Broken our hearts so many times
They can't be broken anymore
Scratched away at the walls for years
All we've got to show is the dust on the floor
And here it comes, a new dark age
Here it comes...

Er zijn genoeg alternatieven te bedenken opdat ouderen hun geliefden kunnen ontmoeten. Nota bene, bij iedere kassa van een supermarkt slagen ze erin een voor de kasiere beschermde omgeving te creeëren. En iets dergelijks zou voor hen op hun oude en mogelijk binnenkort ook hun laatste dag niet mogelijk zijn?

Het is misdadig en ongrondwettelijk om onze oudjes in instellingen op te sluiten en van hun familie en/of dierbaren te isoleren. Het is domweg ook nodeloos als zorgpersoneel s'avonds gewoon naar huis gaat...

25-04-2020:

Befehl ist befehl

Huisartsen die met toestemming van patiënten alternatieve medicijnen, die lijken te werken, tegen Corona uitproberen om zo te proberen Corona een halt toe te roepen worden gesommeerd hiermee te stoppen. Omdat dit niet volgens 'protocol' zou zijn... Een noodwet instellen, nota bene zonder instemming van het volk!, die indien noodzakelijk, de grondwet (gedeeltelijk) buiten werking stelt kan met een paar weken geregeld zijn... Als wetten, juist als ze het meest noodzakelijk zijn, zomaar opzij kunnen worden geschoven... waarom dan nog moeite doen ze op te stellen?

Wie had het ook alweer over Hongarije?,.. Rutte?..

23-04-2020:

Cui bono

Het wachten is op een vaccin ondanks dat er medicatie lijkt te werken. Goh, wie zou hier nou van profiteren?... Straks zeker allemaal verplicht gevaccineerd?

17-04-2020:

Verkrachting!

De Autoriteit Persoonsgegevens stelt op haar webstek: Inzage medisch dossier mag alleen met toestemming patiënt!"

Als ik echter de brief aan de minister van Medische Zorg doorneem lees ik dat er drie mogelijke scenario's spelen als het gaat om wel of niet toestemming voor inzage in medische gegevens:

  • Patiënt heeft WEL toestemming gegeven voor raadpleging van hun gegevens via een elektronisch gegevensuitwisselingssysteem,
  • patiënt heeft GEEN toestemming te geven voor raadpleging van hun gegevens via een elektronisch gegevensuitwisselingssysteem,
  • patiënt heeft NOOIT op de vraag om toestemming gereageerd. Daarvan is dus GEEN akkoord geregistreerd.

En NU beste kijkbuislezertjes begint het huiveren:

Zij die geen reactie hebben gegeven (categorie 3 dus) worden feitelijk behandeld alsof zij dit wel gedaan hebben! Er wordt immers gesteld dat, om welke reden dan ook, onder voorwaarde WEL inzage in het medisch dossier van patiënt verkregen kan worden. Dit betekent dus dat er nu plots sprake is van een 'opt-out' systeem. Immers, alleen als je uitdrukkelijk géén toestemming hebt gegeven wordt er géén kennis genomen van gegevens opgeslagen in je medisch dossier.

Je hoeft geen jurist te zijn om te zien dat dit niet klopt en dit is naar mijn overtuiging een schending van het 'opt-in' principe. Met als resultaat een opt-out regeling zoals die ook geldt voor het donorregister. Ook hiervan moet je nu expliciet hebben aangegeven dat je géén akkoord geeft voor donatie. En dit betekent dus dat je géén eigenaar van je eigen lichaam bent. Dit blijken plots private organisaties zoals het Donorregister en de medische sector te zijn! De kop op de webpagina van de Autoriteit Persoonsgegevens die stelt dat inzage in het medisch dossier alléén mag na expliciete toestemming van de patiënt is dus misleidend en dient dus te zijn: Inzage medisch dossier mag alleen onder voorwaarde zonder toestemming patiënt!

Het is net als bij verkrachting, als je niet expliciet hebt aangegeven dat je niet instemt,.. stem je toe!

16-04-2020:

Wetenschappelijk gelieg en gedraai

In innovatie- en kennis-land Nederland worden geen mondkapjes geadviseerd voor mensen die, om welke reden dan ook, naar buiten gaan. Ze zouden niet helpen...Sterker, ze zorgen veel eerder wel voor 'schijnveiligheid'. En dat terwijl in de omringende landen deze wel worden geadviseerd, of zelfs worden verplicht!

Ben ik de enige die zich afvraagt of de beschikbaarheid van mondkapjes bij deze beslissing van het kabinet een rol speelt?

15-04-2020:

Het gevaar ontbloot!

Er zijn er genoeg die vinden dat het noodzakelijk is dat we zware crisismaatregelen nemen zoals het verplicht op je mobiele telefoon installeren van een 'Corona app' en die kritiek hierop wegwuiven. Immers dit is Nederland, ondergaan we deze 'crisis' samen en hebben we duidelijke 'afspraken' in de grondwet, dus wat zou er fout kunnen gaan?

Nou, dan hoop ik maar voor je dat zij die moeten handhaven enige realiteitszin hebben en dat de macht ze niet naar het hoofd is gestegen...

12-04-2020:

Ongrondwettelijk!

Mensen opsluiten in hun huis is ongrondwettelijk, mensen verplichten om 1,5 meter afstand van elkaar te houden of verbieden met meer dan 2 op straat te lopen ook en daarom stellen communisten gewoon een noodverordening op die dit 'netjes' buiten de grondwet om regelt...

Op precies dezelfde wijze kunnen door het instellen van een zogenaamde 'Corona opt-in' 8 miljoen medische dossiers, ondanks dat de wet zegt dat voor elektronische gegevensuitwisseling uitdrukkelijk toestemming moet zijn gegeven, doodleuk worden opengesteld. Wat nou?., medisch beroepsgeheim.

Er staat immers zoveel in de wet... toch?

11-04-2020:

Dom en naïef volk...

Afbeelding die zegt dat het volk dom en naief is en zal krijgen wat het verdient. Vul zelf maar in wat hiermee bedoeld wordt.

10-04-2020:

Nieuwspraak

Vanmorgen in de supermarkt, toen ik op mijn winkelwagentje stond te wachten waarvan de handgrepen door een medewerker met wat schoonmaak middel werd schoongemaakt, liep er een meneer de rij langs de winkel in. Tegelijkertijd werd deze door een andere medewerker luid aangesproken dat hij een winkelwagentje mocht meenemen, de man echter liep door. Gevolgd door een tweede U mag een winkelwagentje meenemen meneer!. Kennelijk had de man deze oproep de eerste keer niet gehoord want hij keek verbaasd op. Ik heb geen wagentje nodig mevrouw antwoorde deze terwijl achter hem een beveiliger die uit het niets leek te komen de ingang versperde. Een supermarkt medewerkster die op dat moment niet ver van mij af stond begon luidkeels over de regels die we met elkaar hadden afgesproken... waarop ik het natuurlijk niet kon nalaten haar te vragen over welke 'afspraken' ze het had. Dat we anderhalve meter afstand van elkaar houden en een winkelwagentje meenemen, meneer! antwoorde de jonge dame. Dan is het wellicht verstandiger aan te geven dat een winkelwagentje verplicht is. Als je tegen iemand zegt dat ie iets 'mag' hoeft ie dat niet te doen, toch?. En vervolgde ik wellicht is, om dit soort misverstanden te voorkomen, duidelijker communiceren dan een idee?...

Dit schoot de beveiliger duidelijk in het verkeerde keelgat. Dat zijn de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt, meneer".... begon deze op belerende toon. Oh? antwoord ik. Ik heb met niemand een dergelijke afspraak gemaakt, helemaal niemand hier trouwens, want het zijn regels die door tuig in Den Haag, waar ik niet op gestemd heb, zijn opgelegd. Niks dus 'afspraken' die door meneer hier (die dus geen winkelwagentje meenam) niet worden nagekomen. Het zijn aanwijzingen waar de bevolking zich aan dient te houden. Die kunnen machthebbers instellen, maar noem het dan geen 'afspraken'...

Stilte.... ik draaide me om en verliet rustig de supermarkt (geen idee dus wat het vervolg van dit incident is).

Kijkbuislezertjes let dubbel-plus-goed op! Het is niets meer dan fascistische nieuwspraak om van wat is opgelegd te stellen dat we 'ze hebben afgesproken' en dat overtreders hiervan een soort van a-socialen zijn, een soort van 'niet correcten' of misschien zelfs wel criminelen (die je verspreiding van het Coronavirus in de schoenen kunt schuiven om je eigen incompetentie te verhullen...).

Update 8-04-2020:

AVG? nee, nee.. NEE!

Tijdens de persconferentie van premier Rutte, gisteren, werd geopperd dat tijdens de intelligente terugkeer naar het normaal er door het Outbreak Management Team gedacht werd aan de inzet van een tweetal 'apps'. Voor hen die niet weten wat dit is, een 'app' is een programmatje dat geplaatst kan worden op uw Android, Windows of Apple (mobiele) telefoon. Een dergelijke 'app' zouden experts helpen gerichter te testen. Bijvoorbeeld om te laten zien wie bij u in de buurt is besmet. Handig dus als u behoort tot de kwetsbare groep!.. Toch?

Zo lijkt het... gelukkig was er een (wakkere) journaliste die vroeg hoe dit dan moest met die AVG... je weet waarschijnlijk wel, die Algemene Verordening Gegevensverwerking. Kan dat wel, een 'app' die bijhoudt wie je hebt ontmoet en wanneer? Is dit wel in overeenstemming met 'onze' privacyregels van de Autoriteit Persoonsgegevens? Gegevens moeten immers ergens worden opgeslagen...

Nou beste kijkbuislezertjes,.. destijds al bij het in werking stellen van deze Europeesche verordening, in het Engels heet deze 'General Data Protection Regulation', vroeg ik mezelf als niet jurist af of deze nu echt zoveel beter is dan onze (oude) Wet Bescherming Persoongegevens. Ik kreeg er namelijk een smerige smaak van in mijn bakkus. Waarom? De GDPR is een Europeesch geldende verordening. Dat is handig, immers, als je dat ding nodig hebt weet je dat deze in de hele EU hetzelfde geinterpreteerd en nageleefd dient te worden. Maar daarin schuilt naar mijn mening ook een groot gevaar. In de GDPR zijn een zestal grondregels opgesteld waaruit een 'aanmerkelijk belang' moet blijken op basis waarvan registratie van persoonsgegevens toegestaan zou zijn. En laten nu maar liefst vier van toepassing kunnen zijn op de situatie zoals premier Rutte nu voorstelt:

  • Het is noodzakelijk om gegevens te verwerken omdat u dit wettelijk verplicht bent.
  • Het is noodzakelijk om gegevens te verwerken om vitale belangen te beschermen.
  • Het is noodzakelijk om gegevens te verwerken om een taak van algemeen belang of openbaar gezag uit te oefenen.
  • Het is noodzakelijk om gegevens te verwerken om uw gerechtvaardigde belang te behartigen.

Leuk voor komma n**kers is dat de ene regel voort kan vloeien uit de andere, over kan gaan in de volgende en daar dan weer afhankelijk van kan zijn. Bijvoorbeeld, u bent wettelijk verplicht om 'bladiebla' omdat het in het algemeen belang en in het belang van de openbare orde is om vitale belangen te beschermen. Nogmaals, ik ben geen jurist en ik kan er dus eentje naast zitten... maar als ook maar één van deze regels door de regering van een EU lid tijdens deze 'coronacrisis' voor registratie, localisering en testen wordt toegepast lopen (ook) wij Nederlandse burgers grote kans dat gebruik van dergelijke apps op je feun verplicht wordt (laat je niet misleiden omdat er gesproken wordt van gebruik op basis van vrijwilligheid.... dat was donorregistratie ook). Het belang van de maatregel voldoet immers aan Europeesche criteria!...En daarbij, een Europeesche app is er toch bijna al.

07-04-2020:

Als het eruit ziet als...

Cijfers gegeven door het RIVM en CBS wijken van elkaar af maar de uitleg die hier aangegeven wordt maakt voor mij de zaak niet duidelijker. Zo zou het RIVM alleen positief op Corona gesteste overledenen opvoeren. Dat klinkt logisch maar hoe weet je aantallen nu zeker als er nauwelijks autopsies op hen worden uitgevoerd? Iets wat meer mensen dwars zit, ook in het buitenland. Op Youtube zijn uiterst kritische filmpjes van ene Dr Bodo Schiffmann te zien die over hoe er met het Coronavirus wordt omgegaan veel vragen stelt. Zo ook over het feit dat er nauwelijks autopsies op Corona slachtoffers worden gedaan.

04-04-2020:

Never waste a good 'crisis'...

Ik heb van nogal wat kijkbuislezertjes e-mailtjes ontvangen waaruit blijkt dat zij het to-taal niet met mij eens zijn. Zo zijn er die mij ervan beschuldigen een ontkenner te zijn die de ernst van deze 'crisis' niet in ziet. En ook dat ik waarschijnlijk dan wel één of ander vaag complot denk te zien.

Nou, dat laatste niet direct. Alhoewel er nu al genoeg partijen zijn die uit deze 'crisis' een fors (politiek) slaatje zullen slaan. Ook zullen er genoeg zijn, een aantal onbedoeld, die veel beter uit deze 'crisis' zullen komen dan aanvankelijk gedacht. Maar dat is niet waar ik moeite mee heb.

Nee, waar ik me aan stoor is aan hoe deze 'crisis' wordt opgeblazen. Menig griepepidemie in de afgelopen 15 jaar heeft in Nederland aanzienlijk meer dodelijke slachtoffers geëist. Beweer ik dit gezegd hebbende dat COVID-19 dus daarom een lachertje is?

Nee...

COVID-19 is zeer besmettelijk en gevaarlijk! Echter, niet voor iedereen in gelijke mate... Al tijdens de uitbraak in China bleek dat het voornamelijk ouderen van pak em beet boven de 75 jaar oud en mensen met een zwakke conditie zijn die gevaar lopen. Kinderen en jongeren lijken vrij overtuigd nauwelijks last te hebben als zij zijn besmet. Het overgrote deel ervan vertoont zelfs nauwelijks symptomen. In de groep ouderen echter piekt de mortaliteit zeker als patiënten lijden aan onderliggende oorzaken zoals long en hart aandoeningen. Of kanker en obesitas. Kom je op de Intensive Care terecht dan heb je gerede kans dit niet te overleven! En daar grapt Eli, behorende tot één van eerder genoemde risicogroepen, dus niet over...

Dat ligt anders als ik cabaretiers clowns experts hoor zeggen dat mondkapjes niet helpen terwijl we er wel veel te weinig voor het zorgpersoneel hebben. Is dit een 1 april grap of zo? Of bedoel je dat innovatieland Nederland helemaal geen strategische voorraad hiervan heeft? En hoe zit het met die test-kits? Ook al tekort van? Want als we ze wel hebben waarom dan niet gebruiken om inzicht te krijgen in wie er nu wel of juist niet geínfecteerd is. Nu vliegen de cijfers je om de oren terwijl het totaal onduidelijk is over hoeveel geïnfecteerden we het precies hebben. T'zal we aan mij liggen hoor, maar zonder dat bezie ik al die statistieken van het RIVM toch met heel andere ogen en vraag ik mezelf af hoe je die cijfers überhaupt nog serieus kunt nemen. En kom dan niet met modellen aan want het klimaat weer kunnen die jokers er ook al niet knap mee voorspellen... Man, wat een lutsers!

Zat word ik van het geleuter over het verschil in definiëren waaraan patiënten zijn overleden. Is dit door COVID-19 of met? Toegegeven, dat doet er nauwelijks toe als jij of een dierbare van je de sjaak is. Maar toch, als we op basis van cijfers in dit land zulke vergaande maatregelen nemen zoals we nu doen dan liever niet op basis van gerotzooi natte vinger technieken. Zeker als blijkt dat bepaalde groepen, laat ik de bouwvakkers als voorbeeld nemen, vrolijk met z'n allen op de steiger verder metselt. Niks geen sociale afstand...

Waar ik dan weer bar weinig over hoor of lees is het verschil met eerdere (griep) epidemieën toen, en met COVID-19 nu. Ik heb het dan over de situatie in Nederland maar ik kan me voorstellen dat er in andere Europese landen eenzelfde proces heeft plaatsgevonden, namelijk dat we na drie kabinetten Rutte aanzienlijk minder IC bedden hebben dan ervoor. Door bezuinigingen zijn trouwens niet alleen veel IC bedden verdwenen maar ook de apparatuur die erbij hoort. Om nog maar te zwijgen van het personeel! En dan kan er wel gezemeld worden over hoe Duitsland COVID-19 doden definieert of wanneer men daar iemand naar de Intensive Care doorzet. Feit blijft dat Duitsland ettelijke dui-zen-den IC bedden over heeft! En dit maakt dat in Duitsland er nauwelijks sprake is van een zorgcrisis. Geen gebrek aan materiaal en geen overspannen zorgmedewerkers! Man, het is bijna een eigen schuldje, dikke bultje!
Net zoals dat in Italië het geval is trouwens. Om maar uitspraken van Trump als racistisch te kunnen bestempelen hield men in (Noord) Italië een 'hug a Chinese day'. Nogal wat mensen vonden de uitspraak van Trump dat COVID-19 een 'Chinees virus' is en dat daarom voor Chinezen reisrestricties gingen gelden niet kunnen met zo'n grote Chinese minderheid in het land. Er werken daar nogal wat Chinezen in de mode en textiel industrie. Nou, en dat hebben ze daar dus geweten... In een land waar veel ouderen bij hun kinderen inwonen is een (mogelijk) geïnfecteerde 'huggen' dan echt géén goed idee. Toch?

En wat te denken van die idioten 'experts' die maar wat roepen. Vaak subsidieslurpers 'wetenschappers' die zich in het verleden aan Big Pharma hebben verbonden en daar sindsdien dik poen mee verdienen en dus baat hebben bij het ontwikkelen van een vaccin terwijl er allang een geneesmiddel op de markt is waarmee in het buitenland zeer goede resultaten worden behaald. Maar die we maar met mondjesmaat toepassen omdat niet genoeg klinische bewijzen voor een goede werking zijn overlegd geaccepteerd. Ben je mooi klaar mee als dit je laatste strohalm zou kunnen zijn...

Als we kijken naar wat er internationaal wordt samengewerkt en hoe dan valt op dat ieder land zijn eigen maatregelen treft. Logisch want een land als Duitsland met ruim voldoende IC bedden en zorgpersoneel heeft een groter vangnet dan bijvoorbeeld de mediterrane landen die al decennia worstelen met hun financieën. We moeten dus niet raar opkijken als de EU, lees Brussel, straks met voorstellen gaat komen om de 'samenwerking te verbeteren'. Met andere woorden, er zal macht naar Brussel moeten worden overgeheveld zodat deze bij een volgende 'crisis' de lakens uit kan gaan delen... En ik kan je dan op een briefje geven dat er ook haast gemaakt zal gaan worden met een Europeesche Politie en leger. Immers, de maatregelen moeten wel gehandhaafd kunnen worden... Eén Europa schreef Loesje eens, dan ben je met één staatsgreep klaar! En de eerste tekenen vertonen zich al, er wordt door Eurofielen gesproken over Eurobonds waardoor (de zuidelijke) landen de financiële tegenvallers, veroorzaakt door een 'crisis', zoals nu bij COVID-19, zouden kunnen opvangen. Nou ja, dat wil zeggen de rijkere (noordelijke) EU leden dan. Opvallend in dit verband is ook het ESM, oftwel het Europees Stabiliteitsmechanisme. Dit is een noodfonds voor eurolanden in financiële problemen die tijdens de Europese kredietcrisis in 2012 in het leven is geroepen. Met name de zuidelijke landen willen deze pot met ruim 500 miljard in kas nu aanspreken. Nou kun je zeggen dat dit een logische stap is, er is immers sprake van een 'crisis', maar wat ik me afvraag is of dit niet de zoveelste financiële injectie zal blijken te zijn ten bate van corrupten zwakke broeders die het al decennia vertikken hun financieën op order te brengen. Echt he-le-maal fout in mijn ogen is de steun aan shitholes landen als Tunesië (250 miljoen euro) en Marokko (450 miljoen euro)! Sinds wanneer liggen die in de EU zone? Om nog maar te zwijgen over die lachwekende 25 miljoen die EU-lid Nederland uit die bak met geld krijgt...

Nee, mensen... er klopt he-le-maal niets van deze 'crisis'. Het geeft me een heel vreemde smaak in me bakkus, je weet misschien wel, zo vlak onder de plek waar eens de amandeltjes zaten. De inperking van vrijheden om te verhullen hoe incompententen het verkloot hebben is een veel te grote aanslag! Of wordt hier een 'crisis' gecreëerd? Vraag ik mezelf af. Zeker nu ook telecom data gebruikt gaat worden om te zien met wie je omgaat. Drones worden ingezet om te kunnen controleren of je wel voldoende afstand houdt... Gatver, het riekt mij allemaal teveel naar Orwell. Dit is teveel een stapje verder! Vergelijkbaar met de verplichte opname in het donorregister. Of het verbieden van roken want daar komen de maatregelen van de 'rookvrije generatie' gewoon op neer. Terwijl 'ze' in narcostaat Nederland nauwelijks een trouwstoetmepper, verkrachter of zelfs een moordende TBS'ser achter de tralies kunnen krijgen, en houden!

01-04-2020:

Geloof je ut zelf?

De limiet wat betreft beschikbare Intensive Care bedden en mondkapjes is in kennis en innovatieland Nederland bereikt en dat is ook héél logisch als je er even over nadenkt. Immers,.. wij hebben, in tegenstelling tot veel andere Europeese landen, zo'n efficiënte bezuining in de zorg doorgevoerd organisatie en zulke grote strategische voorraden van vitale middelen dat we met gemak jaarlijks miljarden aan ontwikkelingshulp en cultureel onaanpasbaren asielzoekers 'migranten' kunnen uitgeven! Dé Nederlandse identiteit bestaat dankzij het succes van de omvolking toch al niet meer!

Nee mensen, onze 'wereld' is nog nooit zo eerlijk en goed geweest! Alles is onder controle we hoeven alleen maar meer hart voor elkaar te hebben zo laat biertje onze koning het Nederlandsche volk vanuit Londen, vanuit Canada, weten. Spoed je daarom als uitgeklede opgelichte en wegbezuinigde hulpverlener zo snel mogelijk naar een medische instelling om gratis voor niets! de handen uit de mouwen te gaan steken! Zeker nu 'competenten' zoveel méér incompetent blijken te zijn...

Tsja en noem het dan beroepsdeformatie of dat ik een ordinaire schreeuwerd ben... ik vraag me dan af: Cui Bono?

Naar boven