Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Voedingseenheden

Alle elektronische schakelingen hebben voeding nodig. Vandaar dat Philips ook voedingseenheden in het uitgebreide hobbyprogramma heeft opgenomen.

Foto van een electronica amateur die een schakeling monteert.

Er zijn verschillende onderdelenpakketten voor de meest uiteenlopende toepassingen

Overzicht

Bij de de opsomming van de eenheden die ik in mijn collectie heb volg ik die zoals die in het hobby-programma van het Philips blad Hobbyskoop is gepresenteerd.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

NL 2711
VoedingseenheidGeen PDF
Foto van de gestabiliseerde voedingseenheid NL 2711.

Deze voedingseenheid is bijzonder geschikt voor het voe4den van vertserkers met een groot uitgangsvermogen zoals de 120 W HiFi eindversterker NL 3610 en de 2 x 60 W HiFi stereo eindversterker NL 3612. De uitgangsspanning bedraagt naar keuze 20, 40 60 of 80 V (asymetrisch). ook kan een symmetriscjhe spanning worden gekozen van 40 V (-20V, 0, +20V) of 80 V (_40V, 0 , + 40V). De stroomafname is afhankelijk van d egekozen spanning. De uitgang is door middel van zekeringen beveiligd tegen overbelasting of kortsluiting van de uitgang. In zulke gevallen kan dus geen schade ontstaan aan de transformator of de gelijkrichtschakeling.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie opmerking
nog niets in bezit
NL 6924
Gestabiliseerde voedingseenheidPDF downloaden? Hier!
Foto van de gestabiliseerde voedingseenheid NL 6924.

Ontworpen voor stereo eindversterker NL 6920, gecombineerd met stereo stuurversterker NL 6923, maar ook geschikt voor andere doeleinden, zoals de de eindversterker NL 3606. Spanning 60 V, eventueel te wijzigen in 50 V of 40V. Stabilisatie circuit met zenerdiode en drie silicium transistors. De voedingseenheid is bestand tegen kortsluiting van de uitgang. De transformator heeft een statische afscherming tussen primaire en secundaire wikkeling. De eenheid bestaat uit zes delen, namelijk transformator )85 x 75 x 75 mm', koelplaat met transistor BDY 20 en zekeringhouder (90 x 85 x 35 mm), drie elektrolytische condensatorem (elk 60 mm hhog, 35 mm ∅) en een montageplaatje met gedrukte bedrading ( gemonteerd ca 76 x 85 x 35 mm) waarop alle andere onderdelen worden bevestigd. Netsnoer en steken worden bijgeleverd.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie opmerking
nog niets in bezit
NL 7222
Gestabiliseerde voedingseenheidPDF downloaden? Hier!
Foto van de gestabiliseerde voedingseenheid NL 7222.

Stabilisatie met zenerdiode en drie transistors. Spanning instelbaar tussen de 6 en 18 volt. Grote stroomafname teolaatbaar. Bestand tegen overbelasting en kortsluiting. Geschikt voor inbouw in zelfgemaakte transistor apparaten en voor gebruik bij experimenten.

Foto van de NL 7222. Foto van de NL 7222. Foto van de NL 7222.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie betreft
ongebouwd complete eenheid in originele doos, onderdelen in zakje met originele bouwbeschrijving
NL 2707
Gestabiliseerde voedingseenheidPDF downloaden? Hier!
Foto van de gestabiliseerde voedingseenheid NL2707.

Zeer goed stabilisatie door speciale geintegreerde schakeling (IC). Spanning naar keuze instelbaar tussen ca. 9 en 15V of tussen ca, 15 en 28V. Bestand tegen kortsluiting en tijdelijke overbelasting van de uitgang. Geschikt voor apparaten met diode afstemming. Geheel wordt gemonteerd op een metalen freem. Gemakkelijk in te bouwen.

Foto van de NL 2707. Foto van de NL 2707. Foto van de NL 2707.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
gebouwd complete eenheid in originele doos.
NL 7227
Regelbare gestabiliseerde voedingseenheidPDF downloaden? Hier!
Foto van de gestabiliseerde voedingseenheid NL 7227.

Kleindere gestabiliseerde voedingseenheid. Uitgangspanning tussen 6 en 18 V instelbaar met instelpotentiometer op de montageplaat of continu met potentiometer. De stroom afname hangt af van de ingestelde spanning. Het stabilisatiecircuit bestaat uit drie transistors en een zenerdiode zodat ook deze voedingseenheid een uitstekende gestabiliseerde gelijkspanning levert. Bestand tegen overbelasting en kortsluiting. Geschikt voor kleinere apparaten bijvoorbeeld voorversterkers. Voorzien van netveiligheid. Wordt geleverd met snoer en steker. Gemakkelijk in te bouwen, de koelplaat dient tevens als freem

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie opmerking
nog niets in bezit
NL 7410
Gestabiliseerde voedingseenheidPDF downloaden? Hier!
Foto van de gestabiliseerde voedingseenheid NL 7410.

Deze gestabiliseerde voedingseenheid biedt veel mogelijkheden. De uit-gangsspanning is, afhankelijk van enkele bedradingsdetails, instelbaar tussen ca. 9 en 16 V of tussen ca. 15 en 27 V. De instelling geschiedt met een instelpotentiometer die eventueel kan worden vervangen door een gewone koolpotentiometer. De maximale stroomafname is enigszins afhankelijk van de ingestelde spanning. De stabilisatie is buiten-gewoon effectief door toepassing van een speciaal daarvoor ontwikkelde geïntegreerde schakeling (IC). De uitgang is bestand tegen tijdelijke over-belasting of kortsluiting. Hierdoor is deze voedingseenheid behalve voor inbouw in versterkers, tuners e.d. ook zeer geschikt als meetinstrument (voedingsbron bij metingen en experimenten). Het apparaat kan dan worden afgewerkt met een kastje, aansluitklemmen, eventueel meetinstrumenten voor spanning en stroom enz.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie opmerking
gebouwd complete eenheid
NL 2705
Regelbare gestabiliseerde voedingseenheidPDF downloaden? Hier!
Foto van de gestabiliseerde voedingseenheid NL 2705.

Deze voedingseenheid levert - dank zij een speciaal stabilisatie IC - een uitstekend gestabiliseerde spanning, instelbaar tussen 9 en 15 of tussen 15 en 28 V. De keuze wordt bepaald door het maken van bepaalde doorverbindingen. Uitstekend geschikt voor eenvoudige afstemeenheden en meetapparaten. Ook kleinere mengversterkers (maximaal 60 mA), opgebouwd uit de speciale Philips mengversterkers-serie kunnen ermee worden gevoed. De transformator is geheel ingekapseld en de uitgang is "kortsluitvast". Snoer en steker worden bijgeleverd.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie opmerking
nog niets in bezit
NL 2701
Universele spanningsverlagerPDF downloaden? Hier!
Foto van de gestabiliseerde voedingseenheid NL 2701.

Voor verlagen van gelijkspanning in elektronische apparaten. Ook zeer geschikt als stabilisatiecircuit in voedingseenheid.
In elektronische toestellen opgebouwd uit verschillende eenheden zijn dikwijls ook verschillende voedingsspanningen nodig. Het is dan gecompliceerd en duur om twee of meer afzonderlijke voedingseenheden toe te passen. Beter is het om van de hoogste voedingsspanning uit te gaan en deze spanning te verlagen voor de eenheden die met een lagere voedingsspanning werken. Deze spanningsverlager zorgt voor een instelbaar en constant tweede spanningsniveau.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie opmerking
nog niets in bezit
Naar boven