Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Imitatieboom

Ik had bedacht dat een gewone boomstam teveel water zou innemen, moeilijk te krijgen zou zijn en eigenlijk nooit in de vorm te krijgen is die je graag wilt hebben. Daarbij, zo'n ding moet je uitkoken, inwateren en weet ik veel nog meer voordat je em veilig in je aquarium kunt plaatsen. En dus ga je zelf bouwen. Hoe? Nou door met epoxy en oude kranten aan de slag te gaan.

Ik heb een nieuw

idee om mijn imitatie boomstammen te gaan maken. De vorige zijn qua verhouding niet correct, te veel stam en te weinig wortels. Het uiterste wortel deel trekt bovendien ook nog gedeeltelijk krom. Na er een doos uithuil zakdoekjes doorheen te hebben gejaagd ben ik tot de conclusie gekomen dat het gebruik van papier mache wel correct was. De toepassing ervan deugde niet!

Wat ook niet klopte is dat ik probeerde zowel de aan als afvoer met een imitatie boomstam af te dekken. Dat kon gewoon niet lukken, de ruimte hiervoor in het aquarium is gewoon te klein!

Foto van de nieuwe opzet.
Een nieuw idee dus en dat betekent dat ik nu ga voor een imitatie boomstam ongeveer in het midden van de achterwand. Natuurlijk niet precies in het midden..maar zo'n beetje.

Natuurlijk voozien van dikke wortels en een aantal schuilplaatsen. Wel hol want ik wil nog steeds proberen zo weinig mogelijk water aan decoratie op te offeren.

De donker gekleurde overloop en de pomp uitlaten blijven dus zichtbaar. Of dit storend is weet ik niet...waarschijnlijk een kwestie van wennen. In ieder geval wil ik een boomstam die wat betreft verhoudingen en formaat gewoon klopt.

Foto van de nieuwe opzet met opvulmateriaal.
De oude mal had ik nog niet weggegooid! Dat komt goed uit want ik ga opnieuw een schaal van epoxy maken.

Eerst een basis vorm van allerlei opvul materiaal, dan afwerken met papier mache en daaroverheen weer een epoxy laag die als schaal gaat fungeren. Deze schaal wordt dan weer op een acrylglas hoeklijn gelijmd.

Ik wil deze keer veel minder papier mache gebruiken en dat heeft een aantal redenen. Teneerste wil ik niet weer 2 maanden lang kranten verzamelen, verscheuren en in een emmer tot pulp vermalen. Ten tweede wil ik een stevige basisvorm gaan gebruiken die ik met behulp van papier mache afwerk. Het wordt immers een behoorlijke boomstam met grove wortels en een aantal schuilplekken.

Naar boven