Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Inhoud

Dat het vullen van zo'n glazen doos nog niet zo eenvoudig is kun je lezen in de onderwerpen van dit blog. Lees alles over plantjes die doodgaan ondanks dat de literatuur vermeld dat iedere halve gare ze in leven zou moeten kunnen houden.

Niet alleen

ben ik druk geweest met de RSM ik heb ook gewerkt aan *kuch* mijn fotografeer skills. Nu valt het fotograferen met een Koreaan van pak'ém beet 80 euri niet mee. Mogelijk met een Koreaan van 500 euri ook niet want ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat het mislukken van foto's niet de schuld van die Koreaan is..zeker niet als je nauwelijks ervaring hebt. Maar goed,... het voordeel van zo'n digitale rakker is natuurlijk dat je lekker ongegeneerd kunt blijven door knippen, foto's die mislukt zijn wis je gewoon weer! Geen hond die er achter komt.. toch?

Foto van de zoluist ingerichte Red Sea Max

Een overzicht fototje van de gehele bak. Genomen in de vroege avond om die vervelende reflecties op de ruiten te voorkomen.

Links bovenin kun je nog net de twee pomp uitlaten zien waarvan ik er eentje met een propje heb afgesloten. Slechts gedurende het water verversen staat deze aan. De truc is dan door de verhoogde pomp capaciteit de bak binnen een half uurtje schoon te filteren. En dat werkt prima!

In het midden staat de imitatie boomstam. Helaas is op de foto de kleurweergave hiervan wat onnatuurlijk. Onderin liggen nog wat stenen en bovenin kun je de roofslak op het glas naar zijn volgende maaltijd zien racen. Aan de oppervlakte drijven de restanten van de Limnophila aquatica. Blijkbaar willen ze nu wel groeien want er zijn delen bij die al een heel redelijk wortelgestel hebben hangen.

Foto van linkerkant van de Red Sea Max

Een foto genomen aan de linkerkant van de bak. Aan de onderzijde is net achter die steen een ingang naar het binnenste van de imitatie boomstam te zien.

Foto van rechterkant van de Red Sea Max

En dan is deze foto genomen aan de rechterkant denk je? Yep.. rechtsboven zit de originele overloop. Eerst had ik niet zoveel op met dat eenvoudige schuifje maar je gelooft het nooit... het werkt ook nog! Zo eens in de paar dagen laat ik de oppervlakte film verwijderen door het schuifje in de onderste stand te zetten. Ik let er dan wel even op dat niet te veel drijfspul in het voorfilter verdwijnt.

Foto van de Red Sea Max bij avond

En daar staat ie dan... Ik vind em gelukt!

Bei da wee.. voordat ik weer plat gespammed wordt..dat kleine schijfje op de bodem in het midden van de bak is een schijfje wortel.

Naar boven