Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Red Sea Max

Na decennia zonder wil ik weer een aquarium. Niet zo'n bakbeest van vroeghur maar zo'n beschaafde nano. Oké ietje groter...

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Daar staat die

dan.. Als opening van het dagboek een foto van de aanschaf op 6 februari 2008 , een in zwart uitgevoerde RSM inclusief meubel.

Foto van het zojuist opgestelde Red Sea Max meubel met daarop het aquarium.
Wie bekend is met de uitvoering ziet meteen dat van het meubel de voet is verwijderd.

De bak bleek in de kamer wel erg overheersend aanwezig te zijn. Ook op de foto is de kasthoogte van 68 cm nog steeds erg fors en na veel passen en meten is uiteindelijk besloten dat een onderstel in de vorm van een tafel van 55 cm hoog met een plank tussen de pootjes de beste oplossing is.

Ik denk namelijk dat de beste kijkhoogte in een aquarium op ooghoogte ligt en gezeten vanaf de bak bevindt de helft van de bak zich zo'n 70 cm van de vloer. Er moet dus een meubelmaker worden gevonden die een meubeltje in elkaar gaat knutselen!

Foto van het zojuist opgestelde Red Sea Max aquarium.
De RSM wordt geleverd inclusief de techniek, dat is erg handig maar voor mij niet handig genoeg. Ik wil de techniek aanpassen aan mijn wensen

Heel eerlijk gezegd heeft de RSM last van een paar kinderziektes. Kinderziektes die de bak bij aanschaf soms ettelijke honderden eurotjes goedkoper over de toonbank doen gaan! Wie handig is kan die kinderziektes er zo uit klussen en dit ben ik dan ook van plan..

Nieuwe afschuimer inlaat

Een aantal RSM aquaria is in 2007 afgeleverd met een niet correct gecalibreerde afschuimer inlaat die nogal veel schuim produceerde. Vanaf februari 2007 wordt een vernieuwde inlaat geleverd. Volgens de website kunnen eigenaren van een RSM die zijn uitgerust met de oude inlaat deze door een nieuwe laten vervangen.

Foto van de twee verschillende inlaatstukken.

Links het oude exemplaar, rechts (blauw) het nieuwe. Overigens weet ik nog niet zeker of ik met een brak-water bak een afschuimer kan missen. De praktijk zal het leren!

Ventilator kit

Gebleken is dat in extreme omstandigheden de aanwezige koeling in de RSM nauwelijks voldoende is. Vanaf mei 2007 wordt een extra ventilator kit bestaande uit een ventilator + een DC adapter en bevestigings ring geleverd.

Foto van de extra ventilator inclusief de voedingadaptor hiervoor

Overigens wordt vanaf mei 2007 de RSM met geluidsarme ventilatoren geleverd.

Naar boven