Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Meubel

Dat was een tegenvaller! Het originele Red Sea Max meubel bleek in een proefopstelling veel te nadrukkelijk aanwezig. Te hoog, te donker en te massief...

Verwijzingen

In dit artikel wordt op sommige plaatsen verwezen naar andere websites.

Meubelmaakster

Winnie van Oosten van Meubelmakerij Intarsia in Haarlem melde mij dat het door haar gemaakte aquarium onderstel klaar was. Ik had haar enige tijd terug hier opdracht toe gegeven omdat het originele RSM meubel gewoon niet in mijn interieur paste.

Foto van een bouwtekening van het meubel.
Aan de hand van een eenvoudige schets die ik had gemaakt werd een detail plan gemaakt. Onderdelen van het meubeltje moesten overeen komen met details in mijn interieur zoals kleurstelling, houtdikte, nerfstructuur enz.

Met haar had ik enkele weken geleden een gesprek waarin ik haar aan de hand van deze schets uitlegde wat voor een soort onderstel ik voor mijn RSM in gedachten had.

Foto van het meubel.

Van belang vond ik dat de uitstraling van het onderstel paste in mijn interieur. Als materiaal wilde ik de houtkleur die ook in mijn interieur aanwezig is. Deze meubelen zijn al enkele jaartjes oud en zijn onder invloed van het zonlicht enigszins verkleurd. Om te zorgen dat het onderstel een zelfde soort kleurstelling verkreeg maakte Winnie eerst een aantal kleurstalen die ik met de in mijn interieur aanwezige houtkleuren kon vergelijken. Aan de hand van de gekozen kleurstaal werd het meubeltje op kleur gebracht.

Foto van de Red Sea Max op het meubel.

Natuurlijk moet het onderstel stevig genoeg zijn om het gewicht van de RSM te kunnen dragen maar dit dan zonder lomp over te komen en dat is zeker niet het geval. Vanaf de bank ernaast kijk je precies in het midden van de waterlaag.

Overigens staat de RSM nu nog op het originele RSM cabinet.... Eerst moet de verlichting op orde zijn zodat de lichtkap weer dichtgeschroefd kan worden alvorens het geheel op het onderstel geplaatst gaat worden. Het zou toch jammer zijn als deze zou beschadigen.

Naar boven