Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Verlichting

Planten kunnen in tegenstelling tot dieren en mensen met behulp van licht alle noodzakelijke organische substanties zelf aanmaken. Deze uitvinding van de natuur, waardoor al drie miljoen jaar geleden de eerste algen op aarde onstonden, is één van de grootste prestaties. Ook wij danken hieraan ons leven. De motor voor dit proces om van anorganische substantie voedingsstoffen een organische substantie te maken is de energiedrager licht.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Het tweede

Osram EVSA is binnen en dus werd de gehele test opstelling ontmanteld.

Foto van de Red Sea Max met geopende lichtkap.

Ik had de eerste QTI EVSA als test aangesloten. Hiermee kon ik de Flora-Mate inregelen maar direct ook bezien of het plan om beide QTI's op de zij met de ruggen tegen elkaar te monteren kans van slagen had.

Foto van gemonterde EVSA's.

Ik had geluk en kon gebruik maken van een tweetal schroefgaten die voorheen door de Jamicon werden gebruikt. Door inzet van twee hoekverbindingen kon ik beide EVSA's met de ruggen naar elkaar toe monteren.

Foto van gemonterde EVSA's vanuit andere hoek.

Om de aansluitsnoeren van de PL armaturen goed van elkaar te onderschieden gebruikte ik voor eentje de (witte) originele RSM bekabeling en voor de tweede zwart montagedraad. Het geheel werd doorgemeten maar helaas bleek dat de nieuw aangeschafte QTI niet te werken!

Zelfs na het uitbouwen hiervan en deze in een versimpelde test opstelling te hebben geplaatst werkte de EVSA nog niet. Een vreemde zaak... ik moet dus van de week terug naar de winkel.

Naar boven