Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Macro watte?

De shit hits da fan in de RSM.. Paradijsvispappa Fred heeft heel wat te stellen met het jonge grut.

Er was de

afgelopen week even sprake van paniek. Al dagen was Truus onvindbaar en ondanks urenlange observaties en uiteindelijk zelfs het 'roeren' in de imitatie boom met de handen... Truus bleef onvindbaar. Omdat we de afgelopen dagen niets boven hebben zien drijven (dode vissen drijven toch?) kon het gewoon niet anders dan dat Truus zichzelf verborg. Klaarblijkelijk was er onenigheid met Fred... Fred had het wel op zijn heupen deze week. Oké,.. nu weet ik niet of paradijsvissen heupen hebben maar ik wil maar aangeven dat Fred werkelijk als een gek door de bak joeg.

Een afbeelding van een jong vlak onder de water oppervlakte

Er zitten nog steeds een aantal jongen in de bak. Tot nu toe hebben we er drie van ongeveer gelijke grootte geteld en eentje die iets groter is, totdat... Het was duidelijk waarvan Fred het zo van op zijn heupen kreeg, een jong bijna anderhalve centimeter groot werd door Fred niet in zijn territorium geduld.

Een detail foto van een jong aan de oppervlakte tussen het drijfspul Een detail foto van een jong aan de oppervlakte tussen het drijfspul Een detail foto van een jong aan de oppervlakte tussen het drijfspul

Leuk om te zien is dat de kleintjes een soort van mini gedrag van Fred vertonen. Ze staan net zo schuin in het water als Fred en bewegen zich net zo voort als hem, zeker als hij iets ziet wat zijn interesse heeft. Fred reageert duidelijk op beweging en als een jong zich door Fred gadegeslagen voelt verstijfd deze en wacht totdat Fred zijn interesse verloren heeft en iets anders gaat doen. De jongen lijken dan net een takje tussen het drijfspul. Ofschoon ik Fred regelmatig felle uitvallen zie doen winnen de kleintjes keer op keer. Fred is weliswaar groter maar ook trager. Tja ..je wordt (nu al) ouder Fred!

En Truus? Zij kwam na bijna vier dagen zichzelf verstopt te hebben Fred weer eens verleiden... En dat is gezien het fikse verschil in formaat van de jongen een paar maal eerder gebeurt!

Naar boven