Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

Bekvechten
13 januari 2013, zondag Meer lezen?
Foto van roodrugparadijvis Fred en zoon die druk bezig zijn met bekvechten.

Na de grote schoonmaak van de Red Sea Max gisteren zag ik dezelfde avond plots Fred en zoonlief bekvechten. Geen idee waarom want ze zitten beiden al een hele poos in de bak. Je weet wel, samen, gezellig...

Ik had dit gedrag wel eens eerder gezien maar meestal was ik dan nèt te laat om een fotootje te kunnen maken. Het 'gevecht' duurde meestal maar even. Ditmaal, echter aanmerkelijk langer en dus had ik geluk, en kon ik met de Chinees een filmpje schieten!

Smile, u'r on TV!
25 Oktober 2009, zondag Meer lezen?
Foto van roodrugparadijvis Fred die een aanval op een appelslak uitvoert.

Tjonge, dacht ik na een gezellige avond de volgende morgen allerlei beestjes te zien, blijkt het toch een garnaal in da Max te zijn! Wat volgt is een verhaal over hoe snel appelslakken glijen en een filmpje. Nou, .... als dit niet boffen is op de zondag!

En de winnaar is...
18 Juli 2009, zaterdag Meer lezen?
Foto van paradijsvissen Fred en zoon in een vechtpose.

Maandenlang was er van alles belangrijker en werd er dus niets aan dit blog gedaan. Tot vandaag! Het begon allemaal met de verdwijning van Fred en eindigde met een heus gevecht om het territorium dat red Sea Max heet. Een gekkenhuis dus!

Kleintjes worden groot
6 December 2008, zaterdag Meer lezen?
Een detail foto van een jong aan de oppervlakte tussen het drijfspul

Er was de afgelopen week even sprake van paniek. Al dagen was Truus onvindbaar en ondanks urenlange observaties en uiteindelijk zelfs het 'roeren' in de imitatie boom met de handen... Truus bleef onvindbaar.

Omdat we de afgelopen dagen niets boven hebben zien drijven (dode vissen drijven toch?) kon het gewoon niet anders dan dat Truus zichzelf verborg. Klaarblijkelijk was er onenigheid met Fred.

Gedrag en gewoonte
23 November 2008, zondag Meer lezen?
Foto van roodrugparadijsvis Fred die statig tussen de bladeren door zwemt.

Wederom was er de afgelopen tijd sprake van een fikse pauze, ik had even geen tijd het dagboek bij te werken maar werd geheel in beslag genomen door het observeren van het gedrag van Fred en Truus. Om het geheel een beetje op te kunnen leuken heb ik gelukkig de beschikking over een aantal leuke fotootjes.

Klein grut
9 November 2008, zaterdag Meer lezen?

Het heeft even geduurd voordat ik in staat was om het dagboek te actualiseren maar ik heb hiervoor een goed excuus. Ik was namelijk druk doende met het proberen fotograferen van het kleine grut!

Alwéér een schuimnest!
19 Oktober 2008, zondag Meer lezen?
Foto van de twee paradijsvissen bij een schuimnest.

Het schuimnest van afgelopen week is helaas niets geworden. Na een paar dagen al zagen we s'avonds de aspirant vader druk in de weer met de aanvang van een tweede schuimnest. Naar het oude werd zover ik dat kon beoordelen nauwelijks omgekeken. Dit gaf mij de gelegenheid het oude schuimnest eens voorzichtig van dichterbij te onderzoeken en al snel werd duidelijk dat er helemaal geen eitjes in het schuimnest dreven!

Schuimnest!
15 Oktober 2008, woensdag Meer lezen?
Foto van één van de paradijsvissen die in de Red Sea Max rondzwemt.

In de e-mail correspondentie die ik met Jan Klungers had wist hij mij te melden dat hij bij hem thuis reeds een begin van een schuimnest had gezien op de dag dat beide roodrug paradijsvissen in de RSM werden geintroduceerd.

Macropodus erythropterus
8 Oktober 2008, woensdag Meer lezen?
Foto van Jan Klungers op de bank naast de Red Sea Max.

Vandaag was het zover, de eerste vissen hebben hun intrede in de RSM gedaan! En wel een koppeltje Macropodus erythropterus. Macrpodus behoort tot de familie van de Osphronemidae (echte goerami's) en de orde van de Perciformes (baarsachtigen). Beter bekend als de roodrugparadijsvis en dat is weer een labyrinth vis.

Naar boven