Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Electronica

In de lichtkap van de Red Sea Max worden verschillende nieuwe electronicaonderdelen ingebouwd.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Gedurende de test

werden de spanningen die op de USB connecties stonden gecontroleerd. Wil je hierover meer weten dan kan ik je de uitleg hiervan op de Elomax website van harte aanbevelen!

Door hier te klikken kun je het aansluitschema inzien. De kleurcodes tussen haakjes zijn de gestandariseerde kleuren. Mijn afgeschermde kabel was hiermee niet uitgerust.

Na alle overige controles was het tijd voor een echte test waarbij de Flora-Mate met een computer zou worden verbonden. Vanaf de Flora-Mate website was reeds de Nederlandstalige versie van de benodigde software gedownload en geinstalleerd. Deze software is geschikt voor Windows 2000, XP en Vista.

Aan de printpennen van de Flora-Mate print werd de afgeschermde kabel van het USB chassis gesoldeerd en de 12 V DC test adapter werd aangesloten. Na het opstarten van de computer werd de USB kabel met de computer verbonden die onmiddelijk melding maakte van een nieuw gedetecteerd USB device . Een Human Interface Device met de naam USB DIM (dept u het zweet maar even van mijn voorhoofd zuster...)

Foto van de print op de werkbank naast de laptob die de lichtintensiteit regelt.
De handbediening is erg handig als je gaat testen. Door de lichtwaarden te wijzigen veranderde op de stuurpoort van de Flora mate meteen de DC spanning. Van alle vier aan te sturen lampen werden de instellingen uitgeprobeerd.

Het Flora-Mate dimmer programma werd opgestart en onmiddelijk herkende deze het resultaat van mijn noeste arbeid als de TL Dimmer 1. Er werd wat gespeeld met de instellingen binnen de vensters calibreren en handbediening.

Afbeelding van het computerprogramma waarmee de lichtintensiteit wordt ingesteld.
De handbediening is erg handig als je gaat testen. Door de lichtwaarden te wijzigen veranderde op de stuurpoort van de Flora mate meteen de DC spanning. Van alle vier aan te sturen lampen werden de instellingen uitgeprobeerd.

Afbeelding van een OK knop van het computerprogramma.
Tot slot van de test moest natuurlijk de gewijzigde instelling naar de Flora-Mate print worden verstuurd.

Na de voedingsspanning even van de Flora-Mate te hebben gehaald werd deze weer opgestart. Inderdaad de zojuist aangebrachte wijzigingen waren bewaard gebleven. Test gelukt, lijkt me (dank u wel zuster!)

Het volgende deel bestaat uit het plaatsen van de stuur transistoren. In de tussentijd vervolg ik mijn speurtocht naar geschikte EVSA's .

Naar boven