Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Electronica

In de lichtkap van de Red Sea Max worden verschillende nieuwe electronicaonderdelen ingebouwd.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Een

sfeerimpressie van de open lichtkap.. De 'electronica' in de lichtkap bestaat uit een schakelklok die een 12 volt spanning schakelt tussen dagverlichting in de vorm van het Jamicon VSA en de twee TL5 compact lampen plus de 12 V DC ventilatoren en de nachtverlichting. De nachtverlichting bestaat uit een tweetal in serie geplaatste LED's.

Foto van de zojuist geopende Red Sea Max lichtkap.

Het electrisch schema is simpel rechtaan recht toe.

Verlichting

De RSM heeft een ingebouwde tijdklok. Deze schakelt de dag verlichting gedurende een bepaalde periode aan. Buiten deze periode wordt middels een aansturing een aantal LED's aangestuurd als nacht verlichting, tevens voorziet deze aansturing de ventilatoren van stroom als de hoofdverlichting aan staat. De dag verlichting bestaat uit een tweetal T5 Compact lampen (eigenlijk opgevoerde PL's) aangestuurd door een enkele Jamicon VSA

Omdat ik meer wil dan alleen een 'licht aan - licht uit' situatie wil ik een regelbaar, dus een electronisch VSA plaatsen. De schakelklok zal een dag/nacht stand op een 10 V ramp generator instellen. Deze generator zal dan gedurende een bepaalde tijd de spanning van 0 tot 10 V laten opkomen (zonsopgang) en omgekeerd (zonsondergang)

Modificatie

Wat betreft de techniek discussier ik met electronica enthousiasten op het Circuits Online forum.

Naar boven