Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Imitatieboom

Ik had bedacht dat een gewone boomstam teveel water zou innemen, moeilijk te krijgen zou zijn en eigenlijk nooit in de vorm te krijgen is die je graag wilt hebben. Daarbij, zo'n ding moet je uitkoken, inwateren en weet ik veel nog meer voordat je em veilig in je aquarium kunt plaatsen. En dus ga je zelf bouwen. Hoe? Nou door met epoxy en oude kranten aan de slag te gaan.

Nadat de

lichtkap was dichtgeschroefd en op de RSM was gemonteerd...mocht deze aan het water ruiken. En aan veel water...wel bijna 13 emmers!

De imitatie boomstammen gaan nu inwateren in de tussentijd ga ik naar een leuk binnen filter op zoek.

Een foto van Red Sea Max terwijl net de eerste emmers water erin zijn gegaan. Een foto van Red Sea Max terwijl deze halfvol water staat. Een foto van Red Sea Max vol met water.

Het zal je niet verbazen dat over het vullen van een glazen bak met water weinig te vertellen valt. Wel kan ik je mijn snode plan uit de doeken doen. Het is de bedoeling dat de epoxy imitatieboomstam in de Red Sea Max gaat inwateren. Tegelijkertijd zal de verlichting en de circulatiepompen gewoon aan staan. Gedurende de eerste periode zal ikzeer regelmatig een waterverversing uitvoeren. Afhankelijk van de reslutaten hiervan, ik verwacht een behoorlijke verkleuring van het water door uitspoelende kleurstoffen, zal ik ook een actieve kool patroon plaatsen.

Actieve kool heeft het vermogen verschillende stoffen aan zich te kunnen binden. Voornamelijk stoffen die wij mensen als lastig of zelfs gevaarlijk beschouwen worden door de kool geabsobeerd. Mocht er na het regelmatig verversen toch nog gifstoffen in de Red Sea Max achter blijven dan is het idee dat de actieve kool deze zal binden. Om de kool niet te snel uit te putten,de opname capaciteit is helaas niet oneindig, plaats ik deze pas nadat het water redelijk helder is.

Naar boven