Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Verlichting

Planten kunnen in tegenstelling tot dieren en mensen met behulp van licht alle noodzakelijke organische substanties zelf aanmaken. Deze uitvinding van de natuur, waardoor al drie miljoen jaar geleden de eerste algen op aarde onstonden, is één van de grootste prestaties. Ook wij danken hieraan ons leven. De motor voor dit proces om van anorganische substantie voedingsstoffen een organische substantie te maken is de energiedrager licht.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Na heel

wat gemodder met de verlichting ben ik er eindelijk achter wat nu precies het probleem was. Na uiteindelijk alle kabels te hebben doorgemeten bleek dat de solide kern van een kabel was gebroken...tja zo blijf je dus bezig...(gekkenhuis!).

De beloning was er echter naar, ofschoon ik nog niet de uiteindelijke PL verlichtingsbuizen erin heb hangen ben ik wel druk doende geweest de Flora-Mate te calibreren. Dat was dus even lekker spelen met de handbediening en meteen ook maar even een paar foto'tjes gemaakt!

Fotocollage van het dimmen van het licht.Nadat ik een Flora-Mate verlichtingsdiagram in elkaar had geknutseld en deze naar de Flora-Mate ge-upload had kon de USB stekker eruit en de Flora-Mate worden herstart!

Ik wil de komende dagen proef gaan draaien. Natuurlijk om te bezien of de electronica het houdt maar ook om vast te kunnen stellen hoeveel warmte er nu eigenlijk precies door de verlichting wordt geproduceerd. Ik heb hiertoe de gehele lichtkap inclusief de doorzichtige lampenkap losjes in elkaar gezet. De controllers van de ventilatoren heb ik zo afgeregeld dat deze op kamertemperatuur net niet draaien. Bedoeling is dat deze als de kap opwarmt zullen aanslaan maar s'avonds laat, als de nachtverlichting aangaat en de temperatuur zakt , zullen stoppen. Ik ben benieuwd!

Naar boven