Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Verlichting

Omdat ik een tweetal dimbare Electronische Voorschakel Apparaten in de lichtkap wilde inbouwen was ik verplicht de electrische bedrading te wijzigen. Dat klinkt niet zo ingewikkeld maar je moet weten dat we met vrij stevige bedrading te maken hebben. De aansluitpunten van de PL lampen voeren namelijk hoogspanning...

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

De schakelklok

is definitief ingebouwd en het 220 Volt voedingsdeel voor de PL verlichting is tot aan het relais aangelegd. De stugge harde kern bedrading is vervangen door getwiste meeraderige kern dat soepeler is.

Foto de geopende Red Sea Max lichtkap.

Onderwijl heb ik op een internet forum een QTI 1x28/54 DIM van Osram kunnen vinden en deze komt per post naar mij toe. De zoektocht naar een tweede gaat verder...Misschien dat ik deze dan toch nieuw moet aanschaffen.

Foto de achterzijde waar de ventilator is ingebouwd.

De ventilator aan de achterzijde is ingebouwd. Door het boren van een klein gaatje wordt de 12 V DC spanning toegevoerd. Op de foto is het kroonsteentje hiervan duidelijk zichtbaar. Mocht de lichtkap verwijderd moeten worden dan kan middels dit kroonsteentje de kap van de ventilator worden gescheiden.

Foto Red Se Max met de nachtverlichting aan.

Een 'nachtfoto'...tweemaal blauwe LED's fungeren als nachtverlichting.

Naar boven