Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Imitatieboom

Ik had bedacht dat een gewone boomstam teveel water zou innemen, moeilijk te krijgen zou zijn en eigenlijk nooit in de vorm te krijgen is die je graag wilt hebben. Daarbij, zo'n ding moet je uitkoken, inwateren en weet ik veel nog meer voordat je em veilig in je aquarium kunt plaatsen. En dus ga je zelf bouwen.

Afschuivers

In dit artikel zijn verschillende termen gebruikt die op een andere website haarfijn worden uitgelegd, daar ga ik dus mijn handen niet aan vuil maken..

In totaal

zijn er nu 4 lagen epoxy op het werkstuk aangebracht. De eerste laag betrof een voorstrijklaag. De tweede een dikkere witte hechtlaag en vervolgens de derde en de vierde ,als pindkaas zo smeuig, bruine toplagen.

Fotocollage van het kleuren van het werkstuk.
Iedere laag heeft 24 uur kunnen drogen en na de vierde en laatste laag zelfs drie volle dagen alvorens de epoxy schaal van de mal werd gehaald.

Iedere laag heeft 24 uur kunnen drogen en na de vierde en laatste laag zelfs drie volle dagen alvorens de epoxy schaal van de mal werd gehaald.

Foto van het werkstuk dat met water wordt schoongemaakt.

Mbv water dat op het werkstuk werd gegoten kon de epoxy schaal voorzichtig van het werkstuk worden gehaald. Ofschoon de epoxy minder in de kranten doordrong dan dat ik had verwacht werkte de truuk met het speciale plastic folie bijzonder goed! Echter niet, zoals bedacht, door de epoxy niet verder in het werkstuk te laten doordringen maar meer om goed los te kunnen komen van het onderliggende werkstuk. De behangplaksel loste bijna direct door het overtolige water op en de kranteflappen lieten gemakkelijk los.

Na behandeling met een massage douche kop was het meeste kranten papier dat los kon komen weggespoelt. Let daarbij wel op het afvoerputje...deze zit zo vol. Wat op de schaal overbleef was krantenpapier dat in contact stond met de epoxy.

Om zeker te weten dat tot nu toe het snode plan was gelukt moest de epoxy schaal in de Red Sea Max geplaatst worden. Hé weer eens een 'test'...

Foto van de proefpassing.

Ziet er helemaal niet slecht uit. Natuurlijk moet het werkstuk nog drogen, en moeten de randen worden gefatsoeneerd. Vervolgens wil ik de achterzijde van het werkstuk, dat bestaat uit met epoxy doordrenkte krantenpapier, eveneens van een epoxy afdeklaag voorzien. Misschien zelfs twee lagen waarvan de laatste laag met behulp van glasweefsel zal worden verstevigd.

Zodra het werkstuk stabiel genoeg is zal met behulp van watervaste verf gepoogd worden de uistraling van een echte boomwortel te creëren

Naar boven