Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Imitatieboom

Ik had bedacht dat een gewone boomstam teveel water zou innemen, moeilijk te krijgen zou zijn en eigenlijk nooit in de vorm te krijgen is die je graag wilt hebben. Daarbij, zo'n ding moet je uitkoken, inwateren en weet ik veel nog meer voordat je em veilig in je aquarium kunt plaatsen. En dus ga je zelf bouwen. Hoe? Nou door met epoxy en oude kranten aan de slag te gaan.

Afschuivers

In dit artikel zijn verschillende termen gebruikt die op een andere website haarfijn worden uitgelegd, daar ga ik dus mijn handen niet aan vuil maken.

De bak heeft nu

een dikke week gedraaid, in de tussentijd is water ververst en het epoxy werkstuk heeft aardig wat kleurstoffen afgegeven. Wat betreft het materiaal heb ik geen klachten wel over mijn werkwijze...

Zoals op de foto nog net te zien is zijn de uiteinden van het werkstuk, dat deel dat voor 'wortel' moet doorgaan kromgetrokken. Dit omdat dat deel niet aan de bodemplaat is bevestigd. Ik had dit niet verwacht en was ervan uit gegaan dat het gewicht van grond/grind de uiteinde van de wortel wel op zijn plaats zou houden. Het is nu niet meer te zien maar ik heb mbv wat stenen e.d geprobeerd de uiteinden van het werkstuk op zijn plaats te houden. Tevergeefs.

Overigens is dit water meerder malen ververst. Vermoedelijk kleurt het bruine pigment in de epoxy het water bruin! Aandachtspuntje voor later...

Naar boven