Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Imitatieboom

Tjonge wat een klus die imitatieboom van epoxy! Gelukkig is het einde in zicht. Ik moet het werkstuk alleen nog even losmaken van de steun, het papier en de PVC-buis.

Verwijzingen

In dit artikel wordt op sommige plaatsen verwezen naar andere websites.

De epoxy

is droog en het wordt tijd de schaal van het werkstuk te verwijderen.

Foto van de losgekomen imitatieboom
Dankzij de vuilniszak komt het gehele werkstuk makkelijk los van de houten mal.

Eitje dus...

Was ik aanvankelijk bang dat vanwege het exothermische proces de uithardende epoxy de plastic zak zou kunnen doen smelten, in de praktijk bleek dit niet het geval. De laagdikte van de epoxy was zo klein dat er nauwelijks voelbare warmte werd ontwikkeld.

Foto van het verwijderen van de pulp.
Het verwijderen van de papier pulp neemt wel een paar uurtjes in beslag.

Met behulp van een schroevendraaier wordt de papier pulp los gestoken.

Gelukkig is het binnenste materiaal nog niet helemaal gedroogd en dus relatief eenvoudig los te krijgen. Aandachtspuntje voor hen die de methode ook willen proberen, wacht niet te lang!

Foto van het verwijderen van de interne ondersteuning.
Na een fikse hoeveelheid papier materiaal weggestoken te hebben kon door het werkstuk op de kop te plaatsen de PVC pijp worden verwijderd.

De PVC pijp had ik geplaatst niet alleen om papier materiaal uit te sparen maar ook voor de stevigheid. Al met al had ik voor dit formaat boomstam een hele emmer papier pulp nodig

Foto van de emmer papier mache.
Aangeboden, een hele emmer ..ehhh papier pulp, grijs van kleur. In prima staat (goed kneedbaar!) en slechts éénmaal gebruikt.

Iemand?

Nadat zoveel mogelijk papier pulp was weggestoken en de PVC pijp was verwijderd kon de rest van het papier van het werkstuk worden gewassen.

Foto het schoonspoelen van de imitatieboom.

De beste plek om dit te doen is in de tuin en met de tuinslang, helaas heb ik beide niet en dus moet ik het doen met een balkon en een plantengieter....gaat ook maar wel langzamer!

Foto van de proefpassing in de Red Sea Max.

Even een "proefpassing"... (ok, toegegeven ik kon niet wachten ;-)

Op de foto ziet het er allemaal iets donkerder uit maar het past prima! De komende tijd zal de epoxy schaal een tijdje moeten drogen waarna de binnenzijde hiervan met epoxy zal worden verzegelt en het gehele werkstuk op de acrylglas hoeklijn kan worden gelijmd. Als de hoeklijn passend voor de RSM is gemaakt én het binnenfilter is gemonteerd kan de RSM een paar weken als 'inwater' tank worden gebruikt. Gedurende deze tijd kan ik eens gaan kijken naar nieuwe T5 Compact lampen in de juiste kleurstelling

En dan?.tja dan ga ik shoppen voor grond, plantjes en natuurlijk vissies!

Naar boven