Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Inhoud

Dat het vullen van zo'n glazen doos nog niet zo eenvoudig is kun je lezen in de onderwerpen van dit blog. Lees alles over plantjes die doodgaan ondanks dat de literatuur vermeld dat iedere halve gare ze in leven zou moeten kunnen houden.

De eerste

beestjes hebben bezit genomen van de Red Sea Max! Ok toegegeven het heeft éven geduurd maar ja.. dan heb je ook wat. Na weken van inwateren, en het laten rijpen van het aquariumwater is het dan toch eindelijk zover!

Huis tuin en keukenslak

Tja deze was niet uitgenodigd, zijn maatjes trouwens ook niet .. maar zolang ze zichzelf gedragen...

Foto van de huis tuin en keukenslak
Het soort is mij onbekend, de ene die ik zie is plat van vorm de ander gewoon rond. De eerste die me opviel was een crazy snail die op zijn kop aan een stukje drijfplant dat verdacht veel op eenden kroost lijkt hing. Beide gasten zijn mee gekomen met de plantjes.

Anentome helena

Oftewel de 'assassin snail' aka 'killer snail, gaat ook door het leven als Clea Helena en Anentome Cleo. In ieder geval heb ik er eentje van aangeschaft.

Foto van de Anentome helena
Deze slak eet andere slakken die niet tot zijn eigen soort behoren maar gedraagt zich voor het overige als een normale slak die ook bladertjes en algjes oppeuzelt.

Volgens opgave komt het dier uit Azië en kan het tussen de 2 en de 5 jaar oud worden.

Cardina serrata

De Cardina serrata, ook wel bijengarnaal genoemd, is een tropisch zoetwatergarnaaltje dat nauwelijks langer wordt dan zo'n 3 cm. Met z'n voorpootjes is hij vrijwel continu bezig met het eten van allerlei soorten algen.

Foto van de Cardina serrata
Een vriendelijk diertje dat volgens opgave maximaal 3 cm groot wordt. Je ziet deze en andere garnalen veel in de nano cubes, een bakje met gemiddeld zo'n 20 liter water met hierin een klein stukje natuur.

Van de vijf die ik heb aangeschaft zie ik een dag later geen één meer. Ik denk dat de beestjes de ruimte in de imitatie boomstam hebben gevonden en op hun gemak even aan de bak wennen. Overigens wil ik meer dan vijf Cardina's hebben. Ik probeer nog eens vijf tot tien bij een huiskweker aan de andere kant van Nederland aan te schaffen. Ik hoop zodoende inteelt zolang mogelijk uit te stellen. Of dit lukt is natuurlijk maar net de vraag...

Het fotograferen van die kleine beestjes valt niet mee. Vaak staan ze zo klein op de foto dat ze nauwelijks te onderscheiden zijn. Ook komt het geregeld voor dat ze me door hebben...en zichzelf dus uit..ehhh.. de voeten maken

Detail foto van de Cardina serrata
Naar boven