Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Tja...

Ze zijn er in alle soorten en maten. Nu alleen nog die ene vinden...

Dit jaar, zo hadden lief en ik verleden jaar besloten, moest er op het balkon een kruidenrekje komen. Je weet wel, een zooitje potjes die op het balkon niet teveel ruimte in nemen en waaruit je van tijd tot tijd wat basilicum. peterselie of ander spul kunt oogsten. Tja, en dat valt niet mee. Ik bedoel om zoiets op balkonetje met bescheiden afmetingen te stallen. En dus struinde Eli het Wilde Wijde Wep af naar bruikbare ontwerpen.

Je zult het niet geloven maar kruidenrekjes zijn hot. Zo hot dat er tientallen modellen zijn. Van klein rekje tot complete kasten. allemaal geschikt om zo op je balkon te stallen. Als je de ruimte hebt natuurlijk want man, wat zijn sommigen groot. Anderen zijn te hoog, te small, te breed, of te ondiep... Nee echt eenvoudig was het niet. Zo'n kruidenrekje scoren...

Nu staat er op het balkon van huize Eliveld al een paar jaar een bak met een druif. Oké, het is niet de originele plant, er zijn er geloof ik nu al twee doodgegaan, maar dat doet er nu effe niet toe. Waar het om gaat is dat in die bak ik een stellega heb gebouwd om de groeiende druivenplant langs te kunnen geleiden. Deze stellage bestaat uit metalen buizen die van een groene plastic coating zijn voorzien. Met klikkers, of hoe heten die dingen, kun je de buizen aan elkaar bevestigen. Zo heb ik vier van dergelijke buizen verticaal in de bak staan die door middel van horizontale buisdelen een redelijk stevig geheel vormt. Zeg maar een heel leuk begin voor het rek van mijn kruidenpotjes. Ik zag namelijk in de winkels allemaal van die zinken potjes waaraan een haak was bevestigt en die je zo aan m'n stellage kunt hangen.

Foto van een plant op mijn balkon Foto van een plant op mijn balkon Foto van een plant op mijn balkon

Tjonge, da's twee vliegen in één klap! Door nog een buisje of twee met bijbehorende klikkers extra aan te schaffen werd niet alleen de stellage steviger maar kon ik er ook meteen van die hangpotjes in hangen! Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf!

Voor de zemelaars die me straks gaan lopen spammen met opmerkingen dat vanwege die dooie druivenplanten de rest van het plantebestand dan ook wel knudde zal zijn, direct maar even het bewijs dat dit allemaal reuze mee valt.

Foto van een plant op mijn balkon Foto van een plant op mijn balkon Foto van een plant op mijn balkon

Foto van een plant op mijn balkon Foto van een plant op mijn balkon Foto van een plant op mijn balkon
Naar boven