Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

Formeel behoorde het *kuch* artikeltje over de zelfbouw van PAVO51 niet tot de Philips zelfbouw reeks maar omdat hij een NL7412 volgversterker in zijn zelfbouw versterkertje wilde gaan gebruiken kon Eli er voor zijn gevoel niet omheen. Zoveel thuisnijverheid!

Afbeelding van het blokscham van de

Nadat ik de NL7412 had opgestuurd begon voor PAVO51 een nieuw avontuur want wat was voor PAVO51 ook al weer de reden om bij Eli voor de 7412 aan te kloppen? Het viel op dat gedurende normaal bedrijf de uitslag van de VU meters geen gelijke tred hield met het geluidsniveau. M.a.w. de uitslag van de wijzers van de VU meter was te weinig.Een sterker signaal zal de wijzers beter laten dansen, hoop ik e-mailde PAVO51 mij.

Foto 1 van het geknutsel. Foto 2 van het geknutsel. Foto 3 van het geknutsel

Helaas bleek het plaatsen van de 7412 eenheid geen soelaas te bieden en daarom werd er door PAV051 getwijfeld aan de goede werking van andere eenheden. En dus werd er bij een wereldwijde leverancier nog eens geshopt nadat de hele opbouw opnieuw was beoordeeld.

Na wat geknutsel met voedingen waardoor er meer vermogen beschikbaar kwam. Bleek dat na het vernieuwen van een aantal onderdelen van de VU meter er schot in de zaak zat. En vervolgens werd met wat weerstandjes de ingangsgevoeligheid zodanig aangepast dat de VU metertjes nu mooi op het 0 ㏈ waren in te stellen.

Bij de volume en balans potmeters aan de ingang zijn de weerstanden op een printje aangebracht. Dit printje komt uit Foto van het potmeterprintje. een oude N4500 Philips bandrecorder. Ondermeer de hoofdsnaar hiervan was tot 'drop' vergaan en hieruit wist PAV051 een aantal onderdelen waaronder het printje met potmeters in veiligheid te brengen. De weerstandwaarden voor de VU meter print heeft hij berekent door eerst een instelpotmeter te gebruiken en vervolgens hiervan de weerstandswaarde met de universeel meter te meten.

Tenslotte werd er rondom de centrale trafo een stuk Mumetaal geplaatst zodat de afscherming van magnetische velden werd verbeterd. En werden er hier en daar wat betere koelprofielen geplaatst. Waarbij door PAV051 dankbaar gebruik werd gemaakt van wat er in de rommeldoos lag. Zo komt het koelblokje op de LM 317 van een oud moederbord, waar ook mooie dunne contactpennen op zaten.

Bij mij is de 'Vu monitor', zo noem ik hem maar ipv hoofdtelefoon versterker, nu klaar voor gebruik! zo liet hij mij weten.

.
Naar boven