Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Macro watte?

In de onverwarmde Red Sea Max wordt roodrugparadijsvis Fred (Macropudus spechtii) met aanhang gehouden in water dat regelmatig wordt ververst.

Verwijzingen

In dit artikel wordt op sommige plaatsen verwezen naar andere websites. Omdat ik de moeilijkste niet ben heb ik ze netjes voor je geselecteerd:

Na de

grote schoonmaak van de Red Sea Max gisteren zag ik in de avond plots Fred en zoonlief bekvechten. Geen idee waarom want ze zitten beiden al een hele poos in de bak. Je weet wel, samen, gezellig... maar kennelijk dachten beiden hier op dat moment anders over.

Ik had dit gedrag trouwens wel eens eerder gezien maar meestal was ik dan nèt te laat om een fotootje te kunnen maken. Het gevecht duurde meestal maar even, het was meer een schermmutseling. Ditmaal echter kon er niet meer van een akkefietje worden gesproken want ik meende zelfs een paar schubben door de bak te zien gaan!

Als de wiedeweerga heb ik hierop de Chinees in stelling gebracht om een filmpje te kunnen schieten! En in totaal heb ik een dikke 5 á 6 minuten kunnen filmen. Het gebakkelei was hierna nog niet afgelopen maar door het schouwspel vergat ik een paar keer te filmen. Ik heb tussendoor wel een paar heel aardige foto's kunnen schieten. Al zeg ik het zelf.

Vandaag moest ik natuurlijk meteen de filmpjes tot een YouTube filmpje bewerken. Je weet wel, even Microsoft MovieMaker aanslingeren. Want ja, gratis... Vervolgens een introotje gemaakt en de gemaakte videotjes aan elkaar geknutseld. Even een aftiteling er aan vast hangen en als laatste nog even een muziekje erbij en klaar was Eli. Een koter kan de was doen. Toch?

Het muziekje vond ik trouwens op FreeMusicArchive dat wordt afgekort tot FMA. Een club die zich bezig houdt met het (verder) distrubueren van vrije muziek. Vrij betekent in dit geval ook gratis en da's boffen want Eli is een groot fan van gratis. Dat vindt ie leuk en wordt ie best wel een beetje bij en gelukkig van, zeker in deze dure tijden van nivelleren...

Vandaar dat ik, natuurlijk zonder reclame te willen maken je een kijkje op de webstek van deze club van harte kan aanbevelen. Er is muziek in verschillende genres te downloaden dus het moet gek gaan wil daar niets van je gading bijzitten.

Vandaag is het weer pais en vrede in de Red Sea Max. Alsof er nooit iets is gebeurd...

Naar boven