Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

T.e.a.b.

Aangeboden, ouwe troep, waar niemand iets mee wil. Rotzooi die je aan de straatstenen nog niet kwijt kunt.

Foto van Malle Pietje. De hoeder van ouwe troep: geschiedenis.

Zijn het alleen ouwe knarren die, dat wat eens was, willen behouden? Die krampachtig vasthouden aan herinneringen van vroeghur?

Zou er zonder deze ouwe troep wel een ifeun, ipat of tablet bestaan?

Hebbuh?

Op deze pagina een klein voorbeeld van ouwe meuk die ik heb had liggen. En als mede-hobbyist mag je het spul dat ik nog heb liggen voor een errug vriendelijke prijs, al zeg ik het zelluf, overnemen. Gewoon even contact met me opnemen, dan komen we er wel uit.

Voor de hobby...

Als je me een verhaal ervoor terug geeft gaat het bijna voor nop je richting op (ha, dat rijmt!) Sterker, hoe leuker ik het verhaal vind, des te meer korting je krijgt! Dus voordat je het weet, betaal je alleen de verpakking en de verzending!

Yep, je leest het goed. Ik wil een kei van een verhaal over jou en het goed, de hobby, verzin maar wat. Met een paar foto's. Desnoods, anoniem.

Schrijven hoef je niet zelf, dat pak ik voor het grootste deel op. Jij zorgt voor de teksten in je eigen woorden en foto's, PDF's, weet ik veel wat nog meer en samen brouwen we er iets van. Wil je onder voorwaarden publiceren? Prima, alles is bespreekbaar. Dus zeg eens eerlijk: wat mot jij met die ouwe troep?

Wat is jouw verhaal?

Handel?

Niet echt... gewoon de ene verzamelaar die de andere verzamelaar iets gunt. Net zoals al die anderen die mij ook eens iets gunden. Gewoon omdat het leuk is iemand, voor de hobby, iets cadeau te kunnen doen.

Ruilen is ook mogelijk en als je echt met alle geweld wilt handelen dan mag dat ook, dan bied je gewoon (doe maar hoog!).

Draaiknoppen
Dolf uit Den Haag Meer lezen?
Draaiknoppen

Een hele collectie draaiknoppen. Philips casseterecorder, schuiven. Technics

Er zijn nog beschikbaar, gaan weg tegen verzendkosten.

Philips 2204 cassetterecorder
Foto van een 2204 cassetterecorder.

Van de rommelzolder, zomaar gevonden. Een Philips 2204 automatische cassette recorder met een draagtas. De recorder is van binnen een beetje vuil en roestig zo aan het batterij dekseltje te zien. Waarschijnljk geschikt als donor... Ook het draagtasje heeft gebruikssporen. Het voorste flapje is eraf. Een welbekend euvel, zo heb ik me laten vertellen.

Omdat weggooien zonde is komt deze recorder voor verzendkosten, ik schat een vijftal eurotjes - ja ik weet het... een heel bedrag -, naar je toe. In ruil voor een leuk verhaal over je hobby. Want het kan niet anders dan dat alleen verzamelaars interesse hebben. Handelaren zijn natuurlijk uitgesloten.

Foto van een Philips 2204 cassetterecorder met draagtas. Foto van een Philips 2204 cassetterecorder draagtas. Foto van het batterijdeksel van een Philips 2204 cassetterecorder.
Mc Crypt GPM-1 Pro
Foto van een Mc Crypt GPM-1 Pro in doosje met gebruiksaanwijzing.

Nooit gebruikte Mc Crypt GPM-1 Pro gitaar simulator. Een soort van effecten box waar je de electrische gitaar op aan kunt sluiten waarmee je een geheel eigen geluid kunt creeëren.

Werkt op een 9 volt externe voedingsspanning

Mc Crypt GPM-1 Pro Mc Crypt GPM-1 Pro Mc Crypt GPM-1 Pro
Teleac cursus 'Informatica'
Cursusmap Teleac 'Informatica'.

Originele ringband plus inhoud van de Teleac cursus 'Informatica' uit 1992 in redelijk goede staat. Geen beschadigingen wel een beetje verkleurd en stoffig.

Cursusmap Teleac Informatica Cursusmap Teleac Informatica Cursusmap Teleac Informatica
Retro Radio (editie 2010)
Bravo104 uit Almere Meer lezen?
Foto van Conrad retro radio Editie 2010

Bijvangst, een Conrad retro zelfbouw radio, editie 2010. Ongebouwd en compleet. Gaat weg naar de liefhebber voor een spreekwoordelijke appel en een ei. Dus tegen verzendkosten en overhandiging van een dijk van een verhaal om op deze webstek te *kuch* publiceren.

T'is immers, zoals een goede internet vrind van me zei, een hobby!

Behuizing retro radio Behuizing retro radio Behuizing retro radio
Philips Hobbyskoop
Foto van de Philipshobbyskoop bladen.

Als verzamelaar heb ik behoorlijk wat overcomplete 'Hobbyskoop' bladen liggen. Zoek jij een bepaald nummer? Laat het me even weten, dan kijk ik wat ik nog heb liggen. En wees gerust, ik trek dan echt niet het vel van je neus...

T'is immers, zoals een goede internet vrind van me zei, een hobby!

Philips mengpaneel eenheden
Foto van een doos vol met Philips mengpaneeleenhden.

Als verzamelaar heb ik behoorlijk wat overcomplete Philips mengpaneel eenheden liggen. Zoek jij als verzamelaar een bepaalde eenheid? Of een paar? Laat het me even weten, dan kijk ik wat ik nog heb liggen. En wees gerust, ik trek dan echt niet het vel van je neus.

T'is immers een hobby...

Doos vol Philips mengpaneeleenheden voor zelfbouw Doos vol Philips mengpaneeleenheden voor zelfbouw Doos vol Philips mengpaneeleenheden voor zelfbouw
Novell Netware instructiekaarten
ASfbeelding van het Novell Netware logo.

In een lang verleden zelf nog eens gebruikt, bij de upgrade naar Novell Netware 3.11. Instructie kaarten van netwerk server leverancier Novell. Upgraden van 2.xx naar 3.11 of van 3.x naar 3.11... De foto's geven slechts een deel van wat ik heb liggen weer, man wat een tijd!

Voor de liefhebber, de verzamelaar die dit nog niet in zijn, of haar, collectie heeft... in ruil voor een dijk van een verhaal, compleet voor nop (alleen dus de verzendkosten)!

ELO magazines
Foto van een stapeltje ELO magazines.

Eind zeventiger jaren, van de vorige eeuw, waren er verschillende tijdschriften op het gebeid van (zelfbouw) electronica te koop. Eéntje ervan was de ELO. Een van origine Duits zelfbouw blad. De Nederlandstalige editie was geen lang leven beschoren. Na drie jaar stopte het blad in 1980 en ging het over in de HOBBIT.

Ik heb de hele ELO en HOBBIT serie in mijn bezit. En heb aardig wat ELO's overcompleet. Net geen hele serie. Informeer dus even welke nummers ik nog heb liggen. Een overzicht heb ik niet en deze ga ik ook niet opstellen...

Te ruilen voor een leuk verhaal. T'is immers, zoals een goede internet vrind van me zei, een hobby!

Philips Nieuws voor...
Foto van een aantal Philips nieuws blaadjes.

Als verzamelaar heb ik behoorlijk wat overcomplete 'Nieuws voor hobbyisten en radioamateur' blaadjes liggen. Zoek jij een bepaald nummer? Laat het me even weten, dan kijk ik wat ik nog heb liggen. En wees gerust, ik trek dan echt niet het vel van je neus...

T'is immers, zoals een goede internet vrind van me zei, een hobby!

AD-3371 Y 150
Salvo uit Catania (Italië) Meer lezen?
Foto van een Philips AD-3371 luidsprekertje.

In december 1979 komt Philips met een aantal nieuwe typen luidsprekertjes op de markt. Het zijn luisprekers met een kunstof frame en deze kunnen worden toegepast in omgevingen met veel spanningvoerende componenten zonder gevaar voor kortsluiting. De conus is volgens een nieuw procédé gefabriceerd en combineert een uitstekende weergave met een grote mechanische sterkte.

De EE doos experimenteerder kan de Y 150 als aanvulling of ter vanging toepassen

Afstemkringen
Adrie uit Soesterberg Meer lezen?
Foto van een verzameling afstemkringen.

In een aantal partijen met spulletjes die ik heb gekocht om mijn verzamelingen te complementeren zaten afstemkringen. Ik heb hiervan nog een viertal liggen waarvan de grote blauwe, dacht ik, afkomstig is uit een EE Experimenteer doos.

Tony Type 20T (PVC)
380 / 320 pF
251,7 / 242,9+2+14,7 pF
grote blauwe: NSF 2A

AMROH Paneelmeter MU-52EB
Foto van de AMROH Paneelmeter MU-52EB.

De electronicus hoef ik het niet uit leggen maar voor glazig kijkende kijkbuislezertjes even een kleine toelichting: paneelmeters zijn elektrische meetinstrumenten en zijn bedoeld voor inbouw in een (bedienings)paneel. De paneelmeter wordt gebruikt voor het weergeven van electrische grootheden en ze zijn verkrijgbaar in analoge- en digitale uitvoering. De Amroh paneelmeter MU-52EB wordt in verschillende (klassieke) zelfbouw projecten van Amroh gebruikt.

Ouwe knarren kom er maar in met een mooi verhaal!

AMROH Mu-402 Supercoil
Adrie uit Soesterberg Meer lezen?
Foto van de AMROH Mu-402 Supercoil.

De Mu-CORE 402 spoel was het absolute topmodel dat werd verkocht in de periode tussen de jaren '50 en '80. De 402 spoel was de opvolger van de 401 uit 1945. Het eerst werd de 402 genoemd in het juni nummer van Radio Bulletin uit 1946. De 402 was de ruggegraat van veel radio-ontwerpen gedurende een periode van meer dan 20 jaar. Hij werd in zowel buizen- als transistorontwerpen gebruikt. De 402 was ontworpen als antennespoel voor de AM middengolf (MG of "Medium Wave" MW), de band tussen 535 en 1640 kHz (183-560 meter).

Er is niet aan de spoel gesoldeerd maar zo te zien is wel eens het kapje ervan af geweest. Deze spoel wordt gebruikt in onderstaande bouwbeschrijving van het 'Pupil' buistoestel. het liefst doe ik ze beide over aan dezelfde verzamelaar/hobbyist.

Bouwbeschrijving Pupil buistoestel
Adrie uit Soesterberg Meer lezen?
Foto van de Pupil buistoestel.

Bouwbeschrijving van de Pupil radio van "Radiotechnische school Maxwell".

Papier is niet gescheurd. Wel gevouwen en een beetje vergeeld.

Hier wil ik een absoluut dijk van een verhaal, inclusief foto's voor hebben! Je weet wel, zo eentje waar de nostalgie van afdruipt. Over hoe vroeghur alles beter was en zow.

Het 'Pupil' buistoestel maakt gebruik van bovenstaande Mu-402 spoel. Het liefst doe ik ze beide over aan dezelfde verzamelaar/hobbyist. Handelaars mogen natuurlijk ook bieden... doe maar hoog.

Philips ME doos toebehoren
Salvo uit Catania (Italië) Meer lezen?
Foto van Philips ME doos toebehoren.

Eenvoudig verhaal: een hele, jawel!, een hele zak vol met Philips Mechanical Engineer doos toebehoren. Te verkrijgen voor een verhaal en de verzendkosten.

Simpeler kan ik het niet maken...

Zelfbouw Elektor RLC tester
Salvo uit Catania (Italië) Meer lezen?
Foto van de Elektor RLC tester.

Noeste zelfbouw uit de jaren 80, uit de vorige eeuw...

Voor de liefhebber van ouwe meuk...

2 Philips miniwatt DL92 buizen
Adrie uit Soesterberg Meer lezen?
Foto van de Philips miniwatt DL92 buizen.

2 stuks DL 92 miniwatt vacuüm buisjes van Philips. De DL 92 is een miniatuur audio pentode eindbuis uit 1948 ontworpen voor draagbare batterij ontvangers. Eéntje met opdruk op de buis en in een originele verpakking. De andere is mogelijk een nalevering. Ik lever er een buisvoetje bij. Hier is niet aan gesoldeerd.

Typisch een setje dat zich leent om te worden geruild voor een leuk verhaal!

Philips experimenteerdoos klemmen
Ben Meer lezen?
Salvo uit Catania (Italië) Meer lezen?
Foto van de klemmen.

Als je bekend bent met de oude Philips experimenteerdozen, bijvoorbeeld omdat je verzamelaar bent. Dan zul je net zoals zoveel anderen een chronisch tekort hebben aan de klemmetjes die gebruikt worden om electronica componenten op het experimenteer bord te plaatsen.

Mazzel dan dus dat je hier even een kijkje bent komen kijken... Geef aan me door hoeveel je er mist en dan zorg ik dat tegen verzendkosten je deze thuis gestuurd krijgt. Ja, nou... als het er geen tientallen zijn natuurlijk. Want dan moeten we een prijsje gaan maken.

De klemmetjes zijn weg maar voor de verzamelaars heb ik nog wel één origineel (gesloten) zakje liggen. Ook hiervoor wil ik of een leuk verhaal en anders gewoon keiharde valuta!

Naar boven