Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

NL 3403
Stereo toonopnemer voorversterkerPDF downloaden? Hier!
Foto van de NL 3403 schakeling.

Voor gebruik tussen moderne HiFi/stereo toonopnemers en een stereoversterker of stereoversterkergedeelte met een ingangsgevoeligheid van ca. 100mV.
Geschikt voor magnetodynamische, overeenkomstige elektrodynamische en HiFi keramische toonopnemers. Past goed bij de electronisch geregelde voorversterkers NL 3405, NL 3406 en NL 3415.
Kan ook gebruikt worden als "losse" voorversterker met twee kleine 9V batterijen als voedingsbron. De opname karakteristiek van de grammofoonplaten wordt gecorrigeerd volgens RIAA. Door lage vervorming ook zeer geschikt als bouwsteen in HiFi installaties.

Foto van de NL 3415 eenheid. Foto van de NL 3415 eenheid. Foto van de NL 3415 eenheid.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
ongebouwd compleet Nederlands exemplaar in gesloten doos
ongebouwd compleet Zwitsers exemplaar in gesloten doos
NL 3405
Stereo voorversterkerPDF downloaden? Hier!
Foto van de NL 3405 schakeling.

Kan direct achter afstemeenheid of eenvoudige platenspeler worden gebruikt. Voor HIFI opnemers moet een stereo-toonopnemer-versterker NL 3403 worden voorgeschakeld. Volume en balans worden voor beide kanalen tegelijk ingesteld met behulp van enkelvoudige schuifpotentiometers die het gelijksspanningsniveau op enkele punten van de toegepaste geïntegreerde schakeling regelen. De fysiologie op de volumeregeling wordt eveneens op de volumeregeling wordt eveneens door middel van een gelijkspanning in en uit geschakeld.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
gebouwd compleet gemonteerde eenheid.
NL 3406
Stereo toonregelingPDF downloaden? Hier!
Foto van de NL 3406 schakeling.

Met deze eenheid kunnen zowel de lage- als de hoge tonen worden geregeld door variatie van het gelijkspanningsniveau op enkele punten van de toegepaste geïntegreerde schakeling (IC). De verbindingen tussen de montageplaat en de bijgeleverde potentiometers kunnen desgewenst lang zijn omdat ze alleen gelijkspanning voeren.

Deze toonregeleenheid kan gecombineerd worden met de NL 3405, de voorversterker eenheid elektronisch geregelde volume en balans. En met de presence regeleenheid NL 3415

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
gebouwd compleet gemonteerde eenheid.
NL 3415
Stereo-presentie-eenheidPDF downloaden? Hier!
Foto van de NL 3415 schakeling.

Met deze eenheid kan het toongebied waarvoor het menselijk oor het gevoeligst is worden opgehaald of verzwakt door variatie van het gelijkspanningsniveau op één punt van de toegepaste geïntegreerde schakeling (IC). De verbindingen tussen de montageplaat en de bijgeleverde potentiometers kunnen desgewenst lang zijn omdat ze alleen gelijkspanning voeren.

Deze regeleenheid kan gecombineerd worden met de NL 3405, de voorversterker eenheid elektronisch geregelde volume en balans. En met de regeleenheid voor lage- en hoge tonen, de NL 3406

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
gebouwd compleet gemonteerde eenheid.
ongebouwd compleet ongemonteerde eenheid, onderdelen in zakjes inclusief bouwbeschrijving in doosje,
R 6834(P)
4..10 Watt transistorversterkerPolykit beschrijving
Foto van de R6834 schakeling.

Universele versterker met geintegreerde schakeling, is voor vele doeleinden te gebruiken. En is zonder toevoeging geschikt voor o.a. afstemeenheden. Kristal- en keramische toonopnemers kunnen via aanpassingseenheid R6915 worden aangesloten. In combinatie met universele voorversterker R6905 geschikt voor alle normale signaalbronnen, ook Hi-Fi toonopnemers en microfoons. Frequentiegebied 50 ...100.000 Hz (3Db). Voedingsspanning 12 a 18 V. Min aan massa. Stroomverbruik maximaal 540 mA (12V), 800mA (18V). Uitgangsvermogen met 4 ohm luidspreker 4,1W (12V) tot 10,4W (18V).

Foto van de NL 3415 eenheid. Foto van de voorzijde van de P6834P koelplaten. Foto van de achterzijde van de P6834P koelplaten.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
gebouwd compleet gemonteerde eenheid.
R 6903
ToonregeleenheidPDF downloaden? Hier!
Polykit beschrijving
Foto van de R6903 schakeling.

Symmetrische toonregeling voor hoge en lage tonen. Rechte frequentiekarakteristiek met regelaars in de middenstand. De lage zowel de hoge tonen kunnen worden opgehaald en verzwakt (± 20 dB bij 40 Hz en ± 20dB bij 20.000 Hz) Voor stereo twee eenheden R6903 en twee tandempotentiometers van 100.000 Ω (lin.) Bij voorkeur te combineren met R6905 (universele voorversterker) en/of R 6913 (ruis en dreun filter). Zeer geringe vervorming en uitzonderlijk laag stoorniveau mede door gebruik van moderne silicium transistors. Ingang aan te sluiten op bron met lage uitgangsimpedantie b.v. de R 6905 of R 6913. Maximale uitgansspanning 1 V bij 9 V voeding en 3 V bij 18 V voeding.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
ongebouwd complete eenheid in gesloten doosje.
R 6905
Universele voorversterkerPDF downloaden? Hier!
Foto een gemonteerde R6905 print op een originele bouwbeschrijving.

Deze voorversterker kan voor vele doeleinden worden gebruikt omdat de versterking en de ingangsimpedantie tussen wijde grenzen kunnen worden ingesteld. De keuze bestaat uit versterking met RIAA correctie (voor toonopnemers) of 'rechte' versterking (voor microfoons en andere signaalbronnen). Er kunnen twee voedingspanningen worden toegepast, 9 en 18V. De uitgangsimpedantie is laag.

Bij de PC6905P uitvoering ontbreekt ten opzichte van de 6905PCN print een weerstand (R13) van 220Ω vanaf het positieve voedingspunt naar bufferelco C9. Deze heeft in de PCN uitvoering en waarde van 150µF in plaats van de standaard 100µF zoals in de PC6905P variant. De 6905PCN is dus een verbeterde uitvoering.

Foto van de componentzijde van beide varianten. Foto van de koperzijde van beide varianten. Foto van de ongemonteerde R6905 in originele doos.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie opmerking
ongebouwd complete eenheid met originele bouwbeschrijving in originele (gesloten) doos
gebouwd complete eenheid op PC6905P print met originele bouwbeschrijving
gebouwd complete eenheid op 6905PCN print
R 6913
Ruis en dreunfilterPDF donwloaden? Hier!
Foto van de R6903 schakeling.

Om hinderlijke ruis (noise) en ongewenste lage tonen (rumble) te verzwakken. Frequentiekarakteristiek blijft recht tussen ingestelde kantelfrequenties. Voor ruis bestaat de keuze uit: geheel rechte karakteristiek, kantelfrequentie 12.000 Hz, 9000 Hz of 6000 Hz (omschakelbaar). Voor dreun: geheel rechte karakteristiek, kantelfrequentie 35 Hz, 80 Hz of 120 Hz (omschakelbaar). De afval bedraagt 12 dB per octaaf. Bij mono te gebruiken met twee schakelaars met twee moedercontacten en vier standen (voor 2 x vier mogelijkheden). Bij stereo zijn twee dreun en ruisfilters, twee schakelaars met vier moedercontacten en vier standen nodig (voor 2x vier mogelijkheden). Vervorming en stoorniveau zijn verwaarloosbaar klein mede door het gebruik van moderne silicium transistors. Bij voorkeur te combineren met R 6905 (universele voorversterker) en/of R 6903 (toonregeleenheid).

Foto van de ongebouwde R6913P eenheid. Foto in de doos van de R6913P versie. Foto van overzicht van de R6913P versie.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
gebouwd complete eenheid in originele doos met originele bouwbeschrijving
ongebouwd complete eenheid in originele doos met originele bouwbeschrijving
R 6915
AanpassingseenheidPDF downloaden? Hier!
Swiss-DE versie
Swiss-FR versie
Foto een gemonteerde R6915 print op een originele bouwbeschrijving.

Deze transistor aanpassingseenheid is een zogenaamde emittervolger, die als een impedantietransformator werkt. De ingangsimpedantie is ca. 2.2 Mohm. Hierdoor is deze schakeling o.a. zeer geschikt voor het "aanpassen" van hoogohmige signaalbronnen op transistorversterkers. De ingangsimpedantie van transistor versterkers is in het algemeen n.l. te laag hoewel de gevoeligheid voldoende is voor bijvoorbeeld kristaltoonopnemers of zelfs voor kristalmicrofoons. Verhogen van de ingangsimpedantie met behulp van een serieweerstand heeft als nadeel dat de gevoeligheid afneemt en bovendien dat meestal verzwakking van de hoge tonen optreedt. De transistor aanpassingseenheid wordt aanzienlijk verhoogd zonder dat de gevoeligheid afneemt of de frequentiekarakteristiek beïnvloed wordt.

Foto van de R6915. Foto van de R6915. Foto van de R6915.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie opmerking
ongebouwd complete eenheid in originele (rode) doos, onderdelen in zakje met originele bouwbeschrijving
ongebouwd complete Zwitserse eenheid in originele en gesloten doosje
ongebouwd complete eenheid in originele doos met originele bouwbeschrijving
gebouwd complete eenheid in originele doos met originele bouwbeschrijving
NL 6923
HiFi/Stereo stuurversterkerPDF downloaden? Hier!
Foto van de NL6923 schakeling.

In eerste instantie voor gebruik bij de HiFi/stereo eindversterker NL 3612 en NL 6920. Geheel uitgerust met silicium transistors. Wordt geleverd met vier tandempotentiometers en twee druktoets eenheden, één voor het kiezen van de vier ingangen en de andere voor het in- en uitschakelen van de netspanning en van de verschillende filters. De gevoeligheid van alle ingangen is afzonderlijk instelbaar. Voorzien van uitschakelbare ruis en dreunfilters. Keuze tussen "normale" en fysiologische sterkte regeling. Stereo/Mono schakelaar. Balansregeling met speciale tandempotentiometer. Onafhankelijke, zeer effectieve regeling van hoge en lage tonen. Gecombineerde bandrecorder ingang en uitgang.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
nog niets in bezit
NL 3610
120 watt HiFi eindversterkerPDF downloaden? Hier!
Foto van de NL 3610 schakeling.

Einversterker met zeer groot uitgangsvermogen bij een lage belastingsimpedantie (4 Ω) en geringe vervorming (0,1%) over het gehele audiogebied. Moderne schakeling met Darlington eindtransistors. Symmetrische voedingsspanning, zonder uitgangscondensator. Beveiligd tegen kortsluiting van de uitgang. Twee forse gezwarte profielkoelplaten zorgen voor een uitstekende koeling. Gebruikt voor mengversterkers in combinatie met volgversterker NL 7412 (775mV). Bij voorkeur gebruiken met voedingseenheid NL2711.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
nog niets in bezit
NL 3612
2 x 60 watt HiFi/stereo eindversterkerPDF downloaden? Hier!
Foto van de NL 3612 schakeling.

Krachtige HiFi/stereo eindversterker met groot uitgangsvermogen bij een lage belasting (4 Ω) en geringe vervorming. Moderne opzet, met toepassing van Darlington eindtransistors. Uitgebreide dubbele beveiligingsschakeling tegen overbelasting, kortsluiting of te lage belasting. Goede koeling van eindtransistors door vier gezwarte profielkoelplaten. Bij voorkeur te gebruiken met de HiFi/stereo stuurversterker NL 6923, of de volgversterker NL 7412 uit de reeks mengeenheden en met de voedingseenheid NL 2711

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
nog niets in bezit
NL 3606(PC)
60 watt HiFi eindversterkerPDF downloaden? Hier!
Foto van de NL 3606 schakeling.

HiFi eindversterker met een groot uitgangsvermogen bij geringe vervorming en eenlage belastingsimpedantie (4 Ω)
Speciaal voor HiFi doeleinden ontwikkelde Darlington transistors. Uitgebreide dubbele beveiligingsschakeling (5 transistors) tegen overbelasting kortsluiting of te geringe belastingsimpedantie. Goede koeling door gebruik van twee gezwarte profielkoelplaten.
Voor deze versterker kan de voedingseemheid NL 6924 of NL 2711 worden gebruikt.

Foto van de NL 6920PC doos. Foto van de NL 3606PC inhoud. Foto van de NL 6920PC in doos.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
ongebouwd compleet ongemonteerde eenheid, onderdelen in zakjes inclusief bouwbeschrijving in doosje.
NL 6920(PC)
2 x 40 Watt eindversterkerPDF downloaden? Hier!
Foto van de zelfbouw eindversterker NL 6920 PC

Deze Hifi eindversterker kan over een breed frequentiebereik een groot vermogen afgeven bij een zeer lage vervorming. De eindtrappen zijn zodanig beveiligd dat het gebruik van een te lage belasting impedantie en kortsluiten in de luidsprekerleidingen geen defect raken van de versterker tot gevolg heeft. De beste resultaten worden verkregen indien deze eindversterker wordt gecombineerd met de stuurversterker NL 6923 en de voedingseenheid NL 6924.

De eindversteker bestaat uit een bestukte print en twee koellichamen met hierop de eindelco's en beide BD 183 eindtransistoren. De print draagt aan de koperzijde het opschrift 'NL6920PC'.

Foto van de NL 6920PC. Foto van de NL 6920PC. Foto van de NL 6920PC.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie betreft
gebouwd print + twee (BD 183) koellichamen
NL 3407(PC)
4 - 11 watt versterkerGeen PDF
Foto van de gebouwde print van de zelfbouw eindversterker NL 3407 (PC)

Universele versterker met vier silicium transistors voor vele doeleinden te gebruiken. Is zonder toevoeging geschikt voor o.a. afstemeenheden.

Frequentiegebied 20...85.000 Hz (3dB). Vervorming bij driekwart van het vermogen 1%.

Voedingsspanning 12 a 18V, min aan massa.

Foto van gesloten NL3404 doos. Foto van geopende NL3404 doos. Foto van de inhoud van de NL3407 doos.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie betreft
ongebouwd compleet ongemonteerde eenheid, onderdelen in zakjes inclusief bouwbeschrijving in doosje.
gebouwd complete eenheid voorzien van koellichaam.
NL 3408
6 Watt versterker met ICGeen PDF
Foto van de NL 3408 schakeling.

Door toepassing van een IC is het aantal losse onderdelen bij dit pakket beperkt en zijn de afmetingen gering. Toch levert deze versterker een flink vermogen. Geschikt voor afstemeenheden envoorversterkers, zoals de toonopnemervoorversterker NL 3403, de universele voorversterker R 6905 en de toonregeleenheid R 6903. Ook voor elektronisch geregelde eenehden: volume en balansregelaar NL 3405, de toonregelaar NL 3406 en de presentieregelaar NL 3415.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
nog niets in bezit
R 7014
2,5 Watt versterkerPDF downloaden? Hier!
Foto de gemonteerde R 7014 print.

Uitstekend te combineren met tal van andere Philips onderdelenpakketten, b.v. de muziektoongenerator, AM en FM afstemeenheid, voorversterkers, enzovoorts. Gevoeligheid 40mV voor 2,5 W bij 150.000 ohm ingangsimpedantie. Voedingspanning 9 V, min aan massa.

Foto van de R 7014. Foto van de R 7014. Foto van de R 7014.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie opmerking
gebouwd complete eenheid
NL 3402A
2 Watt versterker met ICPDF downloaden? Hier!
Foto van de NL 3402 A schakeling.

Alle halfgeleiders en een deel van de andere componenten zijn ondergebracht in een geintegreerde schakeling (IC). Montage is daardoor eenvoudig terwijl de afmetingen van de gehele versterker gering zijn. Geschikt voor afstemeenheden en gewone keramische toonopnemers. Kan ook worden gecombineerd met de voorversterkers R 6905, R6915 en bij gebruik van twee versterkers NL 3402 ook met de stereo toonopnemervoorversterker NL 3403.

Het verschil met de NL 3402 is dat de NL 3402 A met een Philips TCA 760B IC is uitgerust.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
nog niets in bezit
NL 3402(PC)
2 Watt versterker met ICGeen PDF
Foto van de NL 3402 PC schakeling.

Alle halfgeleiders en een deel van de andere componenten zijn ondergebracht in een geintegreerde schakeling (IC). Montage is daardoor eenvoudig terwijl de afmetingen van de gehele versterker gering zijn. Geschikt voor afstemeenheden en gewone keramische toonopnemers. Kan ook worden gecombineerd met de voorversterkers R 6905, R6915 en bij gebruik van twee versterkers NL 3402 ook met de stereo toonopnemervoorversterker NL 3403.

Het verschil met de NL 3402 A is dat de NL 3402 PC met een Philips TCA 160 IC is uitgerust.

Foto van de NL3402PC. Foto van de TCA160(c) op de NL3402(PC). NL3402(PC) met koelvin.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
gebouwd compleet gemonteerde eenheid.
NL 6833(PC)
1 Watt miniversterker met ICPDF downloaden? Hier!
Foto van de NL 6833(PC) schakeling.

Bij deze versterker zijn alle halfgeleiders en een groot aantal weerstanden ondergebracht in één geintegreerde schakeling (IC) die niet veel groter is dan één transistor. De afmetingen van het montageplaatje, waarop behalve de IC ook nog de componenten voor ontkoppelen, aansluiten van de luidsprekers e.d. worden gemonteerd, zijn daardoor slechts ca 61 x 43 x 30 mm. Zelfs bij toepassing van twee stuks (stereo) zullen niet snel inbouwproblemen ontstaan.

Van deze eenheid heb ik het volgende in bezit:

conditie betreft
gebouwd compleet gemonteerde eenheid.
NL 7417(PC)
2 x 9 Watt StereoversterkerPDF downloaden? Hier!
Foto van de doos van de zelfbouw eindversterker NL 7417 (PC)

Dit pakket bevat alle elektronische onderdelen voor een stereoversterker inclusief montageplaat met gedrukte bedrading, vier tandempotentiometers, druktoetseenheid en voedingsgedeelte. Zeer goede geluidskwaliteit. Geringe vervorming. Groot frequentiebereik.

Muziekvermogen 2 x 9 watt; continu 2 x 6 watt. Geschikt voor afstemeenheden, recorders en alle typen toonopnemers. Recorderuitgang. Afzonderlijke effectieve regeling van hoge- en lagetonen. Balansregelaar met speciale tandempotentiometer. Bijpassend freem: NL209CH, bijpassende indicatieplaat: NL209D.

Foto van de NL 7417PC doos. Foto van de inhoud van de NL 7417 doos. Foto van de NL 7417PC print.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie opmerking
ongebouwd Doos met alle onderdelen in plastic zakjes, een verpakte printen, transformator en netsnoer in doosje, bouwbeschrijving.
NL 3410(PC)
Stereo IC-versterker (2x6Watt)PDF downloaden? Hier!
Foto van de doos van de zelfbouw eindversterker NL 3410 (PC)

Dit pakket bevat alle elektronische onderdelen inclusief de vier schuifpotentiometers, knoppen, druktoetsen, in- en uitgangsbussen en voedingsgedeelte. Eenvoudige en bedrijfszekere montage door toepassing van twee montageplaten waarop alle onderdelen behalve de transformator worden aangebracht. Alleen deze transformator wordt afzonderlijk gemonteerd en met enkele snoertjes aangesloten.

Zeer goede geluidskwaliteit. Groot frequentiegebied. Muziekvermogen 2 x 6 Watt. Geschikt voor afstemeenheden, recorders en standaard toonopnemers. Gecombineerde recorder in- en uitgang. Afzonderlijke effectieve regeling van hoge- en lagetonen. Verliesvrije balansregeling.

Past in Montafluxkastje ML250H/6.

Foto van de NL 3410PC. Foto van de NL 3410PC versterkerprint. Foto van de NL 3410PC regelaarprint.

Van deze eenheid heb ik het volgende in mijn collectie:

conditie betreft
ongebouwd Doos met alle onderdelen in plastic zakjes, twee verpakte printen, transformator en netsnoer in doosje, bouwbeschrijving.
gebouwd complete eenheid in originele doos.
Naar boven